Шарчевић: Ојачати школске управе и инспекцију

16 октобра, 2016

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговао је данас са директорима предшколских установа, основних и средњих школа Пчињског округа и представио план активности Министарства и промена које следе у наредном периоду.
sarce
Министар је, између осталог, говорио о неопходниости промене састава школских одбора, обуке наствника и директора школа и другачије улоге родитеља. „У наредном периоду биће повећани капацитети школске управе и инспекциjе, и кадровски и технички, jер су то две важне полуге Министарства“, рекао је министар. Шарчевић је истакао да школске управе морају постати прави сервис, а да инспекциjа мора да боље контролише рад школа.
„Школске управе треба да раде и спољну евалуациjу школа, да знаjу шта не ваља шта побољшати, кога треба обучити и слично. Aко нека образовна установа не ради добро, и то покажу оцене из спољне евалуациjе, мора нешто да се предузме“, нагласио jе Шарчевић.
Mинистар jе, такође, рекао да школска управа и инспекциjа треба да омогуће да новине коjе ће бити уведене реформом дођу и до неразвиjених делова Србиjе, до наjудаљениjих села.
Претходно је министар разговарао са градоначелником Врања Слободаном Миленковићем док је Јасмина Ђелић, начелница одељења за координацију школских управа одржала састанак са стручним сарадницима Пчињског округа.
 
Извор: http://www.mpn.gov.rs/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама