Шарчевић: Оптимизација мрежа школа

20 јануара, 2017

У Београду је завршена оптимизација мреже школа и то уз пуно поштовање величине школе, близине, саобраћајне ситуације, интереса родитеља, изјавио је данас у Новом Саду министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и истакао да би се тај исти модел могао применити у том граду.
Шарчевић је разговарао са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем о правцима развоја образовања и оптимизацији школског простора.
Потребно је да сагледамо ситуацију и водимо рачуна о томе да су све то наша деца, од предшколског до високог образовања. Први пут озбиљно инсистирамо на раној писмености, али морамо искористити и тренд који је добио признање Светског економског форума, рекао је Шарчевић.
Проблем капацитета вртића у Новом Саду биће бар делимично решен кроз кредит Светске банке који би требало да буде потписан следећег месеца, истакао је он, наводи се у саопштењу Министарства просвете.
Вучевић је истакао да је предшколско образовање и капацитет предшколске установе највећи проблем, јер су из године у годину листе чекање све веће.
Велики проблем је и сама организација, јер су сви вртићи део једне предшколске установе па је план да се она подели на педагошке целине, рекао је Вучевић и додао да ће ускоро започети и анализу како урбанистички решити проблем проширења студентског кампуса, али и анализу мреже школа у Граду уважавајући упутства Министарства.
Шарчевић и Вучевић обишли су Основну школу “Никола Тесла”, а министар је рекао ученицима да их очекују новине, од веће информатичке писмености до упознавања предузетништва.
Имамо један циљ, да покажемо да смо талентовани и паметни. Учинићемо све да вам обезбедимо најбоље услове и програме како би квалитет дошао до изражаја, рекао је Шарчевић.
Посету Новом Саду, Шарчевић је наставио обиласком Гимназије “Јован Јовановић Змај” и састанком са активом директора основних и средњих школа.
Пише: Фонет
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама