Шарчевић: Покушана додела новца мимо правила

25 новембра, 2017

 
Влада Србије сменила је данас помоћницу министра за високо образовање Весну Мандић, а на њено место именована је Гордана Kокеза, професорка Технолошко-металуршког факултета у Београду, потврдио је за Данас министар просвете Младен Шарчевић.

Kао разлоге за смену Мандићеве министар наводи низ пропуста, међу којима је кашњење објављивања регистра истраживача, а тиме и конкурса за науку. Министар каже и да конкурс око додељивања грантова за побољшање наставе на факултетима није урађен како треба, те да је било покушаја да се средства доделе мимо правила, али да је успео да предупреди такве намере.
– Запослени у Сектору за високо образовање су се жалили на тортуру и мобинг, тако да је очигледно постојао лош однос са руководиоцем тог сектора. Ја од својих запослених захтевам да много раде, али је мој принцип да са њима имам добар однос – каже Шарчевић.
Разрешење чека и досадашњег помоћника за студентски и ученички стандард Љубишу Антонијевића јер се тај сектор гаси и биће обједињен са инвестицијама. На питање да ли очекује реакције СНС чији је Антонијевић члан, министар каже да “не очекује ништа” већ да ради “како му памет налаже”.
Пише: В. Андрић
Извор: Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама