Шарчевић: Повећаћемо капацитет вртића за 17.000 места, васпитача има довољно, недостаје простор

14 октобра, 2019

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је да је 95 одсто тоалета у школама широм Србије “доведено у ред”, а улагање у шкослке објекте се наставља.

“То ће бити прошлост”, рекао је министар Шарчевић гостујући на телевизији Пинк и одговарајући на поједине констатације да се су школски тоалети у лошем стању, а улаже се у дигитализацију.

Он је истакао да се ради и на ширењу и капацитета вртића у Србији како би се подржао пројект према којем би убудуће деца од треће године требало да похађају обавезни програм у вртуићима.

“Ми имамо програм који смо урадили од кредита Светске банке, који је у току, а циљ је да се повећа капацитет за 17.000 места у 35 локалних самоуправа и то је само почетак”, рекао је Шарчевић и навео да за то има довољно васпитача, али недостаје простор.

Тај програм је, према речима министра, оцењен као један од три најбоља у Европи и зове се “Године узлета”.

Ради се и на интензивном прилагођавању стручног кадра за такву врсту програма.

То, како је објаснио, није класично учење, већ учење кроз игру. Обавезни програм би био четири сата, то је потребно да дете хвата корак са генерацијом, казао је Шарчевић.

Извор: ФоНет

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


3 коментара на "Шарчевић: Повећаћемо капацитет вртића за 17.000 места, васпитача има довољно, недостаје простор

  1. Milica каже:

    Dragi moj Sarcevicu u vrticu se oduvek ucilo kroz igru vrtic je za neupucene vaspitno obrazovna ustanova , a nebobrazovno vaspitna tako da Godine uzleta ne donose nista novo osim imena . To je program A za koji ni jedan vrtic nema adekvatan enterijer . No kapa dole za one koji su se setili da program nazovu novim imenom i uoblice nesto sto vec postoji kako bi dosli do vece zarade .

  2. Jul каже:

    A ŠTA ĆE MAME I TATE RADITI,KAD ĆE ONI DECU UČITI? KAD ĆE SE RODITELJI NJIMA BAVITI?

  3. Mima каже:

    Uvek se ucilo kroz igru ne vidim sta je novo osim sto pravite lavirinte od radnih soba sto ugrozava deciju bezbednost

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама