Шарчевић предлаже да новац од ђачких екскурзије буде претворен у ваучере

Новац који су родитељи уплатили за ђачке екскурзије највероватније ће бити могуће претворити у ваучере који могу да се потроше за летовање или пребаце за следећу школску годину, изјавио је министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић за Танјуг.

Према његовим речима, свака школа је правно лице и као таква склапа уговор са туристичком агенцијом, те ће крајњи договор бити постигнут између родитеља и агенције, а министарство је ово понудило као једно од могућих решења.

„Ми нудимо неке препоруке и решења у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација и Јутом. Један од предлога је да се уплаћен новац претвори у ваучере који могу да се потроше за летовање или да се пребаце за наредну школску годину”, рекао је Шарчевић, пренео је Танјуг.

Извесно је да, поручује министар, ђачких екскурзија до лета неће бити, а од следеће школске године путоваће се искључиво у земљи.

„Екскурзије матураната средњих школа, које су углавном биле у иностранству, биће планиране у Србији. На то свакако инсистирамо и то је нешто што нећемо да дозволимо. Када ће бити изводљиво да се поново путује у иностранство – видећемо, то зависи од развоја тока догађај на јесен”, рекао је Шарчевић.

Извор: Политика