Šarčević: Probna matura bila je fantastična, đaci položili test poštenja. Prosečan broj bodova iz maternjeg 12,96

23 aprila, 2020

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da su osmaci na polaganju probne mature položili test poštenja.

“Naši osmaci već prvog dana polaganja probne male mature položili su prvenstveno jedan veliki test, a to je test poštenja. Njihovi rezultati pokazuju da nisu prepisivali, da nisu uključili pomagače. Odgovorno su proverili svoje znanje”, rekao je on.

On je dodao da je probna matura bila fantastična.

“Ovo je proba mature ipak, osmaci su pristupili odgovorno. Oni koji su imali problema ulogovali su se opet. Ostvarili pohvalan rezultat. Svi oni koji su sumnjali u naše đake pogrešili su jer su đaci položili ispit poštenja”, rekao je Šarćević za Blic.

Test maternjeg jezika polagalo je 92 odsto učenika ili 63.288.

Četiri odsto nije imalo svoje elektronske uređaje, ali ih je Ministarstvo prosvete u saradnji sa kabinetom premijerke Ane Brnabić nabavilo.

Prosečan broj bodova koji su učenici ostvarili na testu je 12,96 poena od ukupno 20. Sa 15 i više bodova na testu za samoprocenu znanja za završni ispit bilo je 36 odsto učenika.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Šarčević: Probna matura bila je fantastična, đaci položili test poštenja. Prosečan broj bodova iz maternjeg 12,96

  1. Naučnik kaže:

    Laz, ceo Niš test ne može da uradi. Velika laž

  2. Miroslava Jeremić kaže:

    Matura je prosla uzasno maternji jezik i nekako, a matematika katastrofa deca nisu mogla da se uloguju a kada su kao i uspeli onda je kocilo .Konkretno kod mog deteta je izbrisalo sve odgovore . Moje pitanje za cenjenog ministra je : DA LI GOSPODINE NA OVAJ NAČIN PLANIRATE DA BUDE I ZAVRŠNI ISPIT ? P.S. OVO JE GLUPOST DA NEMA VEĆE SISTEM VAM NIJE NI ZA NULU . Pozdrav od roditelja iz Zaječara

  3. Milica kaže:

    Bas divno!I jos kad bi deca mogla da vide svoje rezultate to bi bilo super.Sinoc u pola 10 i veceras u pola 11h?Danas iz srpskog ne mogu da vide rezultat a sinoc ga nisu videli. I sta cemo sad?Ne kazete kako nisu mogli da zavrse testove,neki cak nisu uspeli ni da se prijave.I pricate o nekom uspehu?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama