Шарчевић: Пролећни распуст ће трајати краће

26 марта, 2020

Пробни завршни испит за крај основног образовања осмаци ће полагати онлајн, после ускршњих празника, сазнаје „Политика”. Министар просвете, Маден Шарчевић, за наш лист каже да ће проба мале матуре у овим околностима бити не само припремно тестирање знања ученика, већ и поштења, јер ће се радити на даљину с циљем да се увиди колико су су ученици спремни. У ванредној ситуацији, и новоустановљеном моделу образовања, ђацима се, примећује министар пружа прилика да захваљујући наставним садржајима који су доступни на онлајн платформама, обнове градиво које нису добро савладали.

Пролећни распуст ће, као што је „Политика” писала, трајати краће, јер се школски календар, објашњава министар Шарчевић, мења у складу са околностима у којима образовање функционише на даљину.

− Нема педагошки оправданих разлога да се тек успостављен начин учења прекида на десетак дана. Четири дана, колико трају ускршњи празници, емитоваће се програм верске наставе, који до сада није био заступљен, а преостали дани уместо распуста биће радни − озваничио је Шарчевић.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама