Шарчевић: Радимо на решењу питања дугова просветним радницима

Министар просвете Младен Шарчевић каже да се ради на решавању проблема у вези са исплатом новца који држава дугује просветним радницима због погрешног обрачуна плате из 2014. године како би се нашло праведно решење.

Шарчевић је додао да ће данас разговарати о томе са представницима Министарства финансија и додао да на томе раде тимови министарства које он води са Министарством финансија и Управом за трезор.
„Нисмо ми у питању, ми смо неко ко је увек на страни својих колега. Погрешан обрачун није наш, него Министарства финансија и Трезора, али ту је сад замршена ситуација, није тако једноставна”, рекао је Шарчевић одговарајући на питања новинара.
Он је подсетио да је случај дугова из 2015. године решен још прошле године.
Кад је реч о 2014-ој години, Шарчевић је рекао да све зависи од тога када је започет годишњи одмор.
„Ко има доказа да је одмор започео у јулу, тек три дана јула је хватао нови обрачун. И пар случајева који су добили на суду је у тој зони. Онај ко је имао већи део одмора у августу, он чак треба да врати држави”, рекао је Шарчевић и додао да се све анализира.
Како је додао, постоје адвокатске канцеларије које од тога „јако лепо живе”.
„Јер ће најмање добити просветни радиник, а много више канцеларија, а изгубити држава. Ми нисмо неко ко има паре, па сад – да или не да. Анализирамо све те те ситуације и идемо да нађемо апсолутнпо праведно решење, да онај ко је требао да додбије, добије”, рекао је Шарчевић.
Упитан када очекује решење, Шарчевић је рекао да ће они који треба да дају одговор, морати то брзо да ураде.
(Танјуг)