Шарчевић: “Распуст пресекао ширење грипа, чекаћемо инпуте надлежних органа”

10 фебруара, 2020

“Данас смо имали колегијум, ми не знамо стање, не зна ни Војводина још, зато што показатељи нису реални кад деца нису у школи”, изјавио је министар просвете Младен Шарчевић у Крушевцу, упитан да прокоментарише актуелну епидемилошку ситуацију грипа.

“Ослањамо се на истраживања Батута и других покрајинских органа који су везани за здравље, тако да сам ја у дневном договору са Покрајинским секретаријатом, из разлога што је тамо распуст раније почео и раније се завршава”, казао је он.

Према његовим речима, пресек ће овде бити урађен и о томе какво је стање када је у питању епидемија грипа, крајем недеље јавност ће бити обавештена.

“Ако је баш неко лоше стање, вероватно ће се продужити распуст, ако не, кренућемо, али ћемо и тада и даље пратити. Понедељак је нерадни дан због празника, тако да не дижемо панику. Ово смо и прошле године имали, али интензивно је било, већ док су деца била у школи”, навео је Шарчевић.

Сам распуст је пресекао ширење грипа, тако да ћемо добити од надлежних органа све инпуте да би знали да обавестимо јавност, објаснио је он.

Извор: Н1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама