Šarčević: “Raspust presekao širenje gripa, čekaćemo inpute nadležnih organa”

10 februara, 2020

“Danas smo imali kolegijum, mi ne znamo stanje, ne zna ni Vojvodina još, zato što pokazatelji nisu realni kad deca nisu u školi”, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević u Kruševcu, upitan da prokomentariše aktuelnu epidemilošku situaciju gripa.

“Oslanjamo se na istraživanja Batuta i drugih pokrajinskih organa koji su vezani za zdravlje, tako da sam ja u dnevnom dogovoru sa Pokrajinskim sekretarijatom, iz razloga što je tamo raspust ranije počeo i ranije se završava”, kazao je on.

Prema njegovim rečima, presek će ovde biti urađen i o tome kakvo je stanje kada je u pitanju epidemija gripa, krajem nedelje javnost će biti obaveštena.

“Ako je baš neko loše stanje, verovatno će se produžiti raspust, ako ne, krenućemo, ali ćemo i tada i dalje pratiti. Ponedeljak je neradni dan zbog praznika, tako da ne dižemo paniku. Ovo smo i prošle godine imali, ali intenzivno je bilo, već dok su deca bila u školi”, naveo je Šarčević.

Sam raspust je presekao širenje gripa, tako da ćemo dobiti od nadležnih organa sve inpute da bi znali da obavestimo javnost, objasnio je on.

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama