Шарчевић са синдикатима: Рашчистили смо дилему о томе колико ће просветари радити

13 августа, 2020

Просветару који ради са пола групе радно време траје док не заврши предавања, а деца која су остала код куће имају онлајн-наставу, рекао је министар просвете Младен Шарчевић.


Одржан је први радни састанак представника ресорног министарства и синдикатa просвете.

Министар Младен Шарчевић каже да су прошли кроз предложене моделе организације наставе, да су предлози синдиката били конструктивни, посебно код средњег стручног образовања.

Став Уније просветних радника Србије је да је добро што се деца враћају у школе, али да је састанак морао да се одржи раније, како би више утицали на донети документ.

Звонимир Јовић, потпредседник Уније синдиката просветних радника, каже да се мора водити рачуна о безбедности како деце тако и запослених.

Додаје да се тренутно још разговара о ономе што је предложено и да се нису сагласили са свим оним што су предложили представници Министарства просвете.

„Имамо своје предлоге како бисмо повећали безбедност запослених и како бисмо водили рачуна да запослени добијају новац за то што раде“, навео је Јовић.

Министар Шарчевић истиче да је важно што су рашчистили дилему колико запослених ради.

„То синдикат треба највише да интересује. Значи не постоји прича да човек ради пре подне уживо, иде кући после подне да ради на онлајн-платформама и још иде на ТВ. То би онда заиста било 24 сата, то апсолутно није могуће“, приметио је министар.

Просветару који ради са пола групе, објаснио је Шарчевић, радно време траје док не заврши предавања, а деца која су остала код куће имају онлајн-наставу.

Извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 коментара на "Шарчевић са синдикатима: Рашчистили смо дилему о томе колико ће просветари радити

  1. umnica08@gmail.com каже:

    Ко држи онлајн наставу другој половини групе? Зна ли господин да онлајн настава нема ограничено радно втеме? Деца се укључују и питају свашта до дубоко у ноћ. Како да ограничимо радно време, кад има и родитеља који зову не гледајући на сат?

  2. Sladjana каже:

    A sta je sa predmetima koji nisu snimani
    Npr. Muzicka kultura????

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама