Шарчевић: Шифре делатности биће усаглашене са каталогом занимања

октобар 11, 2017

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је данас, да ће на конференцији поводом 100 дана рада владе премијерка Ана Брнабић саопштити колико ће бити повећање плата

 
Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је данас, да ће на конференцији поводом 100 дана рада владе премијерка Ана Брнабић саопштити колико ће бити повећање плата и нагласио да ће просвета бити међу онима који ће добити највише, наводи се у саопштењу.
Шарчевић и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић разговарали су данас са представницима пет репрезентативних синдиката запослених у образовању о Нацрту закона о запосленима у јавним службама.
На састанку је констатовано да је 70 одсто примедби и сугестија које су упутили синдикати запослених у просвети усвојено и истакнуто да ће шифре делатности бити усаглашене са каталогом занимања, саопштено је из Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
Иначе, данашњи састанак у Министарству просвете био је део редовних активности током рада на закону и представља припрему за састанак са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић, који би требало да буде одржан наредне недеље.
Током састанка министар Шарчевић је рекао да ће на конференцији поводом 100 дана рада владе премијерка саопштити колико ће бити повећање плата и нагласио да ће просвета бити међу онима који ће добити највише, наводи се у саопштењу.
Kако је раније речено премијерка ће се 14. октобра обратити јавности поводом 100 дана рада владе.
Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама