Шарчевић: Систем за онлајн наставу следеће недеље. Ево како ће изгледати

14 марта, 2020

На информацију да приватна школа Руђер Бошковић у Београду у понедељак 16. марта почиње да спроводи онлајн наставу за своје ученике, министар просвете у Влади Србије Младен Шарчевић каже за БИРН да је то тачно али да то није у супротности са препорукама Владе Србије.

У телефонској изјави за БИРН он каже да се прави бука ни око чега, односно само зато што је он повезан са том школом.

“Када будемо ускоро пустили онлајн систем наставе за све школе у Србији онда ми нико неће честитати на томе“, каже Шарчевић и додаје да је свестан да и сада пуно родитеља не пушта децу у школу због страха од ширења корона вируса и да се то све бележи.

Он каже да се ради на томе да већ наредне недеље сви буду у могућности да имају онлајн наставу.

Чланови Кризног шатаба Владе Србије који предводи Ана Брнабић су сви до једнога уверавали јавност да у овом тренутку нема разлога да се обустави настава у школама и да се затварају вртићи јер деца нису угрожена и не преносе вирус, како наводно показује досадашње искуство са Ковид-19.

Како ће изгледати онлајн настава

Програм за основне школе би се емитовао и преко Трећег канала РТС и РТС Планете, док би се материјал за средње школе емитовао на РТС Планети.

Министарство просвете обезбедило би видео-садржаје, док би наставници могли да додатна предавања организују путем “Јутјуба”, “Вајбера” и других платформи, као и уз помоћ дигиталних уџбеника, наводи београдски лист.

Председница Владе Ана Брнабић рекла је у петак да је у току тестирање система за наставу од куће, уколико у једном тренутку струка буде рекла да школе треба да се затворе због новог корона вируса.

“Ми од 2017. године радимо на увођењу дигиталних наставних садржаја, дигиталних уџбеника и учионица у све школе у Србији. Кренућемо у тестирање да видимо како систем функционише и да отклонимо све евентуалне сметње”, рекла је Брнабић.

Извор: Новости/Н1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама