Шарчевић: Снимање наставе на даљину привремено прекинуто

6 априла, 2020

Снимање наставног материјала за средње и основне школе одлаже се на недељу дана, али настава која се реализује преко Радио телевизије Србије неће бити прекинута, јер је довољно материјала припремљено унапред, каже за Нова.рс министар проствете Младен Шарчевић.

Шарчевић тврди да позитивни резултати на коронавирус тројице његових саветника у Министарству просвете немају никакве везе са паузом снимања наставног материјала, већ да је то раније испланирано.

“У критичним смо данима пандемије и планирана је пауза од недељу дана. Људи раде преко три недеље са свим суботама. Намера је да их одомримо и поштедимо ризика”, објашњава министар просвете за Нова.рс.

Ова пауза неће довести до прекида емитовања наставе путем РТС-а, јер је, по његовим речима, довољно часова већ снимљено.

“Материјала има за основне школе и гимназије за две и по недље, а за средње стручно образовање до пола маја”, каже Шарчевић.

Настава на даљину је путем Радио телевизије Србије почела је да се емитује 17. марта, након што је у Србији због епидемије коронавируса уведено ванредно стање, а настава у школским клупама прекинута.

Извор:  Нова

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама