Шарчевић: Србија добија довољно дигиталних учионица, информатика од првог разреда

30 септембра, 2019

Министар просвете Младен Шарчевић најавио је да ће у скорој будућности Србија бити сасвим прекривена дигиталним учионицима, којих је, како је рекао, од ове школске године 10. 000

Министар просвете и технолошког развоја Младен Шарчевић најавио је да ће у скорој будућности Србија бити сасвим прекривена дигиталним учионицима, којих је, како је рекао, од ове школске године 10. 000.

“Планирамо да их, затим, у наредне две школске године буде још по толико”, рекао је Шарчевић данас на свечаном пријему студената прве године у школској 2019/20.години на Учитељском факултету, наводећи да је толико и потребно.

Он је рекао и да би од наредне школске године предмет информатика требало да буде обавезан од првог разреда.

Како је напоминуо будућим учитељима, децу треба да уче да примењују нова знања али и припреме за амбијент у којем су информативне технологије све присутније.

Учитељи, навео је још Шарчевић, осим што треба да пруже најбоље образовање учествују и у формирању личности ученика.

Декан Учитељског факултета Данимир Мандић је поручио будућим учитељима да код деце подстичу истраживачки дух и способност закључивања уместо да троше енергију на суво меморисање знања.

“Преко 80 одсто карактера формира се до 10. године живота, зато је велика одговорност на родитељима, али и учитељима и васпитачима”, рекао је Мандић, наводећи да је позив учитеља један од најплеменитијих али и најтежих.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Шарчевић: Србија добија довољно дигиталних учионица, информатика од првог разреда"

  1. Branka каже:

    Uveli su elektronski dnevnik iako u mnogim školama nema uslova za to. Nastavnici su uglavnom primorani da koriste svoje uređaje i svoj Internet. Taj projekat drže nastavnici sopstvenim sredstvima… Sramota! Da ne govorim o školama u kojima nema toaleta…

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама