Šarčević: Test neće biti poništen

19 juna, 2020

Test neće biti poništen, jer su rešenja uslikana dok je on bio u toku, i učenici nisu mogli da ih vide, kaže ministar


Ministar prosvete Mladen Šarčević potvrdio je da su se rešenja kombinovog testa sa male mature pojavila jutros na društvenim mrežama i da se sumnja da ih je uslikao učenik u osnovnoj školi „Bratstvo“ u Novom Pazaru, ali da misli da su umešani i nastavnici.

Uslikana rešenja testa nisam video na društvenim mrežama, već me je o svemu obavestio roditelj đaka iz grupe u kojoj su ona uslikana i poslao mi fotografiju, prvu u 9:10, a drugu u 9:20 časova, rekao je Šarčević za Nova.rs.

Prema njegovom mišljenju, poenta je bila da se napravi sabotaža, ali da test neće biti poništen, jer su rešenja uslikana dok je on bio u toku, i učenici nisu mogli da ih vide.

Da su rešenja uslikana pre nego što je test počeo i da su svi mogli da ih vide, onda je to druga stvar. Ovako, đaci bi mogli da vide rešenja da su imali telefone, a nisu, jer su morali da ih predaju pre početka testa, objasnio je Šarčević.

On tvrdi da to nije bilo moguće izvesti bez pomoći nastavnika, koji su nadgledali proces, kao i da taj slučaj proverava policija. Prvo se postavlja pitanje kako je đak uneo telefon, a drugo kako je za desetak minuta rešio test. Treba vam pomoć odraslih.

Na njih devetoro đaka troje nastavnika je bilo u toj grupi. Kako je neko uspeo da slika rešenja, naveo je Šarčević.

On je napomenuo i da je nešto slično pokušano u četvrtak u Nišu, ali da je na vreme otkriveno.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


2 komentara na "Šarčević: Test neće biti poništen

  1. Roditelj kaže:

    Citajuci izjave ministra i ono sto se danas desilo, moram reci da sam sokirana, ali ne toliko samom informacijom da je test provaljen, koliko izjavom ministra. Iznenadjujuce je da roditelj za samo deset minuta obavesti ministra o resenju testa. Da se to meni desilo, mislim da bi trebalo vise vremena da nadjem br. telefona Sarcevica, sem ako nismo prijatelji. Kao gradjanin ove zemlje, zahtevam smenu ministra, prvo zbog veoma lose organizacije, drugo zbog izjave da su, mozda, dezurni nastavnici krivi (navodjenje), i zbog mogucnosti da ce se ovakve stvari i u buducnosti desavati (jednom mu je vec oprosteno).

  2. Anica kaže:

    U ovoj lakrdijaškoj državi pajaca na vlasti obesmišljen je svaki pravedan i korektan rad.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama