Шарчевић: Тест неће бити поништен

19 јуна, 2020

Тест неће бити поништен, јер су решења усликана док је он био у току, и ученици нису могли да их виде, каже министар


Министар просвете Младен Шарчевић потврдио је да су се решења комбиновог теста са мале матуре појавила јутрос на друштвеним мрежама и да се сумња да их је усликао ученик у основној школи „Братство“ у Новом Пазару, али да мисли да су умешани и наставници.

Усликана решења теста нисам видео на друштвеним мрежама, већ ме је о свему обавестио родитељ ђака из групе у којој су она усликана и послао ми фотографију, прву у 9:10, а другу у 9:20 часова, рекао је Шарчевић за Нова.рс.

Према његовом мишљењу, поента је била да се направи саботажа, али да тест неће бити поништен, јер су решења усликана док је он био у току, и ученици нису могли да их виде.

Да су решења усликана пре него што је тест почео и да су сви могли да их виде, онда је то друга ствар. Овако, ђаци би могли да виде решења да су имали телефоне, а нису, јер су морали да их предају пре почетка теста, објаснио је Шарчевић.

Он тврди да то није било могуће извести без помоћи наставника, који су надгледали процес, као и да тај случај проверава полиција. Прво се поставља питање како је ђак унео телефон, а друго како је за десетак минута решио тест. Треба вам помоћ одраслих.

На њих деветоро ђака троје наставника је било у тој групи. Како је неко успео да слика решења, навео је Шарчевић.

Он је напоменуо и да је нешто слично покушано у четвртак у Нишу, али да је на време откривено.

Извор: Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Шарчевић: Тест неће бити поништен

  1. Roditelj каже:

    Citajuci izjave ministra i ono sto se danas desilo, moram reci da sam sokirana, ali ne toliko samom informacijom da je test provaljen, koliko izjavom ministra. Iznenadjujuce je da roditelj za samo deset minuta obavesti ministra o resenju testa. Da se to meni desilo, mislim da bi trebalo vise vremena da nadjem br. telefona Sarcevica, sem ako nismo prijatelji. Kao gradjanin ove zemlje, zahtevam smenu ministra, prvo zbog veoma lose organizacije, drugo zbog izjave da su, mozda, dezurni nastavnici krivi (navodjenje), i zbog mogucnosti da ce se ovakve stvari i u buducnosti desavati (jednom mu je vec oprosteno).

  2. Anica каже:

    U ovoj lakrdijaškoj državi pajaca na vlasti obesmišljen je svaki pravedan i korektan rad.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама