Šarčević: U školi treba ravnopravno da se uče dva jezika

30 januara, 2017

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević založio se danas da učenici u Srbiji ravnopravno uče dva strana jezika u školi.
– Naš stav je da bi deca trebalo ravnopravno da uče dva strana jezika. A da bismo to i omogućili moramo da definišemo radnu nedelju, da precizno utvrdimo šta učenike opterećuje, a šta relaksira – rekao je Šarčević u Osnovnoj školi “Mihailo Petrović Alas” u Beogradu, gde je prisustvovao početku Zimskog univerziteta za profesore francuskog jezika u Srbiji.
Kako se navodi u saopštenju, Šarčević je ponovio da je neophodno da se strani jezici uče za sertifikate, a ne samo za ocenu i dodao da se prvi put, u saradnji sa filološkim fakultetima i dijasporom, radi i na sertifikovanju srpskog jezika.
– U okviru analize nedeljne opterećenosti učenika posebna pažnja, između ostalog, biće posvećena učenju stranih jezika – rekao je ministar i poželeo uspešan seminar profesorima.
Izvor: Blic/Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Šarčević: U školi treba ravnopravno da se uče dva jezika"

  1. Nik kaže:

    Potpuno je u pravu sa drugim stranim jezikom treba početi što ranije ako ne od prvog onda bar od trećeg razreda, deca tada upijaju jezik kao sunđer vodu.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama