Шарчевић: Ученици који из здравствених разлога не могу да носе маску имају ДВЕ ОПЦИЈЕ

24 августа, 2020

Анкете родитеља показале су да велики број деце жели да наставу од 1. септембра прати у школи, каже министар просвете Младен Шарчевић и додаје да ће ученици који из здравствених разлога не могу да носе маске, моћи да користе визире.

 

Он је данас посетио Основну школу “Симеон Араницки” у Старој Пазови, како би се на терену лично уверио како теку припреме школе за почетак школске године.

– Смањује се проценат оних који ће пратити наставу на даљину. На почетку анкетирања (од прошле недеље) било је испод 5 одсто (око 4,5 одсто), а сада је у неким срединама два до три одсто – рекао је Шарчевић.

Он је додао да школе имају рок до 27. августа да доставе Министарству који модел наставе ће се примењивати у њиховој школи.

Највећи изазов у предстојећој школској години, како је рекао, биће организовање продуженог боравка за децу.

– У неким школама ће недостајати учитељи, али настојимо да се ангажују кадрови са бироа, а имамо и око 3.000 волонтера са учитељских факултета – навео је министар.

Упитан како ће се решити проблем деце који из здравствених проблема не могу да носе маске, као што су деца астматичари, министар је рекао да се разрађују два модела и да је један да та деца крену да прате наставу на даљину, а да је друго решење да им се обезбеди довољно визира.

Директорка О.Ш. “Симеон Араницки” Слађана Бурсаћ каже да се у тој школи 99 одсто ученика изјаснило да прати наставу у школи, да ће од 5. до 8. разреда само два ученика, који имају здравствених тегоба, пратити наставу на даљину, те да ће од 2. до 4. разреда четворо ученика наставу пратити онлајн.

– То говори да родитељи и ученици имају поверења у школу. Припреме за 1. септембар су у току – рекла је она.

Како каже, собе за изолацију, уколико се појави дете или запослени са повишеном температуром, биће школска амбуланта.

Ова школа одлучила се комплетно за наставу уживо, радиће у четири смене, а потешкоће имају само око организације боравка.

Извор: Блиц

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама