Šarčević: Veliki broj nastavnika ne ide na vreme na čas (VIDEO)

oktobar 18, 2016

Šarčević: Veliki broj nastavnika ne ide na vreme na čas (VIDEO)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


11 komentara na "Šarčević: Veliki broj nastavnika ne ide na vreme na čas (VIDEO)

 1. Nastavnik kaže:

  Veliki broj nastavnika nije dovoljno plaćeno da bi uopšte išlo na čas.

  1. IQ kaže:

   U potpunosti se slazem. Nekako mi dodje zao novog ministra koji je pun elana i entuzijazma, verujem zaista iskreno krenuo da sredjuje skolski sistem. Da li ne shvata ili nece da zna da se trenutno krece na marginama i da ga jos uvek nije zapljusnuo miris crvotocine i trulezi. U svakom tom parketu u svakoj lopti nalazi se deo necije bedne penzije i jos bednije plate. Da bi se oni slikali sa loptom koja ce podici zdravlje nacije, neko dete nije imalo novac za uzinu i neko nije mogao da kupi lekove. Lopta i fiskulturna sala nasuprot uvrezenom stavu da su knjige NEPOTREBNE i SKUPE ne mogu imati kao konacan ishod pozitivan rezultat. Jer
   umirucem spasavas zivot, a ne ordiniras estetske zahvate.

 2. Tanja kaže:

  Ponovo pogrešna postavka problema. Sve dok politička garnitura Školskog odbora postavlja podobne direktore, dok se samo nastavnici – politički aktivisti, zapošljavaju, dok pripravnički staž ne znači i dokazivanje kvaliteta i kartu za trajno zapošljavanj e i dok se svi ocenjujemo “đuture”, kao OUR u vreme komunizma, a ne pojedinačno kao stručnjaci za pojedine oblasti, dotle će ići ovako kako ide… Neko može da zaseni od kvalitetnog rada, ali njega gledaju kroz prizmu loše ocene na završnom ispitu iz srpskog i matematike. E, kad svako od nas bude pojedinačno prozvan za svetlost u učionici, kad ne bude imao leđa iza kojih će se sakriti, tada možemo da računamo na prave promene. I to ne samo u prosveti! Ovako…

 3. evo resenja kaže:

  250 dinara za 45 min nastave, to je 5.55 din za minut. Oduzmite od plate onom ko kasni…

  1. Gricko kaže:

   Slažem se. Ja moram biti na poslu u tačno vreme, tako da smatram da i svi ostali treba da se tako ponašaju. Plata mi je mala, partner nezaposlen, troje školske dece, pa?

 4. IQ kaže:

  I jos da dodam. Ukoliko ne izvrsi potpunu deinstalaciju ministarstva na cijem celu se nalazi i ne uspostavi funkcionisanje istog na potpuno novim nogama ostace u domenu lepih zelja i nicega vise. Tamo mu sede ne oni koji kasne pet minuta vec 50 godina. Nisu ista epoha uopste!

 5. Nik kaže:

  Bitno je da u ministarstvu svi dolaze na vreme i rade efektivno od 7 do 15 h,isto kao i narodni poslanici, uvek poluprazna skupština. Možda ministar iz iskustva zna jer je radio u školi.

 6. Marko kaže:

  Po kolektivnom ugovoru stoji, plata ce biti isplacena DO 5. I DO 20 u natednom mesecu. Meni plata stize 6. U mesecu i 20. Zasto moja plata kasni.

 7. Petar Blagojević kaže:

  Neki ne idu ni minut, mada ste im, ministre, tobože vratili licencu. Tačno je da velika većina nastavnika ne ide na vreme na časove, jer, većina nigde ne može da se zaposli. Zašto? MP im ne dozvoljava da se zaposle.
  U Srbiji je manje bitno idu li na časove profesori i nastavnici, sve dok idu oni koji nisu ni profesori ni nastavnici, ali uspešno muzu budžet, i nikada nisu tema kritike nijednog ministra.
  Ja sam dokaz da MP ne dozvoljava rad stručnim nastavnicima. Za mene po listi slobodnih radnih mesta posla koliko hoćeš, ali MP mi ne dozvoljava da radim jer sam jedini u Srbiji napravio obrazovne softvere za svoj nastavni predmet. Čak su mi i trajno uzeli licencu, totalno nezakonito i protivustavno, i mada mi je ista vraćena silom, i zbog medija, MP se pretvara da nemam diplomu koja je izuzetno deficitarna u Srbiji.
  Kakve veze ima idu li nastavnici na vreme na čas kada dobro prolaze jedino oni koji nikada i ne drže nikakvu nastavu?

 8. Nikola kaže:

  I vi ne idete na vreme na posao pa nikome ništa.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama