Шарчевић: Први корак оптимизације школа направљен у Београду и биће настављене и током следеће године

3 јула, 2017

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је са делегацијом ММФ-а и представницима Светске банке о свеобухватним структурним реформама у просвети које треба да допринесу бољем и бржем привредном напретку у Србији.

“Водили смо се идејом стварања јединствене платформе у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе уз помоћ које смо већ пронашли оптимална решења за функционисање система”, рекао је Шарчевић и додао да се ефекти рада виде већ сада иако је очекивано време за прве резултате септембар 2018 године.
Шарчевић је током састанка упознао делегацију ММФ-а са активностима које је Министарство предузело по питању рационализације у просвети, саопштило је Министарство просвете.
Он је навео да је први корак оптимизације школског простора направљен у Београду, а да се са Светском банком ради на пројекту мреже школа у целој Србији где ће активности на том плану бити настављене и током следеће године.
Мисија Међународног монетарног фонда коју предводи Џејм Руф борави у Београду поводом седмог разматрања резултата у спровођењу актуелног стендбај аранжмана Србије.
У оквиру седмог разматрања аранжмана , сагледавају се обавезе које су договорене економским програмом као и мере и резултати економске политике које ће бити спроведене у наредном периоду.

 
Извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама