Šarčević: Prvi korak optimizacije škola napravljen u Beogradu i biće nastavljene i tokom sledeće godine

3 jula, 2017

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je sa delegacijom MMF-a i predstavnicima Svetske banke o sveobuhvatnim strukturnim reformama u prosveti koje treba da doprinesu boljem i bržem privrednom napretku u Srbiji.

“Vodili smo se idejom stvaranja jedinstvene platforme u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave uz pomoć koje smo već pronašli optimalna rešenja za funkcionisanje sistema”, rekao je Šarčević i dodao da se efekti rada vide već sada iako je očekivano vreme za prve rezultate septembar 2018 godine.
Šarčević je tokom sastanka upoznao delegaciju MMF-a sa aktivnostima koje je Ministarstvo preduzelo po pitanju racionalizacije u prosveti, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
On je naveo da je prvi korak optimizacije školskog prostora napravljen u Beogradu, a da se sa Svetskom bankom radi na projektu mreže škola u celoj Srbiji gde će aktivnosti na tom planu biti nastavljene i tokom sledeće godine.
Misija Međunarodnog monetarnog fonda koju predvodi Džejm Ruf boravi u Beogradu povodom sedmog razmatranja rezultata u sprovođenju aktuelnog stendbaj aranžmana Srbije.
U okviru sedmog razmatranja aranžmana , sagledavaju se obaveze koje su dogovorene ekonomskim programom kao i mere i rezultati ekonomske politike koje će biti sprovedene u narednom periodu.

 
Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama