Sastanak Ružića i sindikata: Nove vesti u vezi sa platama i sprečavanjem nasilja

21 novembra, 2022

– U ovom momentu najvažnije je da osiguramo da se sve što je propisano primenjuje, a Radna grupa će, siguran sam, u najkraćem roku proceniti i šta je najbolje preduzeti od novih mera kako bismo pomogli učeniku, odnosno nastavniku nad kojim se vrši nasilje – rekao je ministar.

On je dodao da će se jednaka pažnja posvetiti i unapređenju vaspitnog rada sa učenicima koji izvrše nasilje, jer i njima treba pomoći da se, kako kaže, vrate na dobar put.

Predstavnici sindikata su u razgovoru sa predstavnicima Ministarstva prosvete, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstva finansija izrazili potrebu da se ponovo pokrene dijalog o uvođenju platnih razreda i platnih grupa.

Predstavnici Ministarstva finansija su rekli da je budžet u skupštinskoj proceduri i da će biti povišice za prosvetne radnike od 12.5% , a da će o sledećim eventualnim povećanjima biti razgovora.

U toku je prikupljanje informacija po školama za raspisivanje šeste faze konkursa za zapošljavanje za 50% i više norme, čime će se od prve faze do danas ukupno zaposliti oko 17.000 prosvetnih radnika za stalno.

Izvor: Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Sastanak Ružića i sindikata: Nove vesti u vezi sa platama i sprečavanjem nasilja"

  1. Branković Jasna kaže:

    Tako je, pa nek imaju po 10 časova dnevno! I fiziku i hemiju od 5.rsz,iѕtoriju ukinuti, ne treba, geografiju takođe ukinuti…. Imate li mozga bre?!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama