Sastanak u Ministarstvu na temu uloge nastavnika u uvođenju državne mature

6 maja, 2022

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo Forumu beogradskih gimnazija poziv za sastanak. Tema će biti uloga nastavnika u procesu uvođenja državne mature.

Sastanak će se održati 12. maja, a u Forumu kažu da očekuju da će on doprineti kvalitetnijoj implementaciji ovog važnog ispita.

Kako se navodi u saopštenju, prema mišljenju gimnazijskih nastavnika, državna matura značajno povećava obim posla, pa su zato predstavnici Foruma beogradskih gimnazija uputili u aprilu zahtev za održavanje sastanka kako bi se razmotrila mogućnost da svi nastavnici koji budu angažovani prilikom polaganja ispita i pregledanja testova budu plaćeni.

Na predstojećem sastanku, delegacija Foruma će predstavnicima Ministarstva prosvete predložiti platformu za koju smatraju da je prihvatljiva svim stranama s obzirom da ima za cilj, kako navode, da doprinese većem kvalitetu državne mature i većoj motivaciji nastavnika.

“Uzimajući u obzir nedavno iznet stav Senata Univerziteta u Beogradu, kojim se predlaže uvođenje probnog perioda u kojem bi učenici polagali i Državnu maturu i prijemni ispit, Forum smatra otpočinjanje ovakve vrste dijaloga veoma značajnim”, navedeno je u saopštenju Foruma beogradskih gimnazija.

Izvor: Blic/Zelena učionica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Sastanak u Ministarstvu na temu uloge nastavnika u uvođenju državne mature"

  1. Aleksa kaže:

    Ako se nastavniciam plati za obaveze prilikom obavljanja državne mature onda je to apsolutna diskriminacija prema nastavnicima koji obavljaju posao u vezi sa malom maturom.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama