Šekler: Vraćanje u klupe veliki rizik, Fajzer ne bi trebalo da bude jedina vakcina odobrena za decu

22 januara, 2022

“Verujem struci. Stav pedijatara je jedino proveravan. Opravdana je bojazan od velikog zaražavanja dece, ali nema opasnosti od kombinovanja gripa i korone. Neko će imati grip, neko koronu”, rekao je virusolog doktor Milanko Šekler za današnju Politiku.

On je naglasio da nema razloga za strah od “flurone”, kombinacije gripa i korone” i dodao da je ta priča progurana u medijima iako “nema nikakvog smisla”.

Šekler je dodao i da je za to da se deci omogući primanje i neke druge vakcine protiv korona virusa, osim “Fajzer”, koja je za sada u Srbiji jedina odobrena za mlađe od 18 godina.

“Siguran sam da bi se povećao obuhvat dece i mladih vakcinacijom kada bi roditelji mogli da odaberu da njihovo maloletno dete primi vakcinu kojom su i sami imunizovani i zato apelujem na nadležne da izvrše doregistraciju još neke vakcine za decu i mlade”, kazao je Šekler.

Izvor: 021.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Šekler: Vraćanje u klupe veliki rizik, Fajzer ne bi trebalo da bude jedina vakcina odobrena za decu

  1. Marko kaže:

    Gradjani bi najviše imali koristi od ovog tzv doktora, kada bi uzeo lopatu u ruke da počisti sneg, da se stariji sugradjani ne okliznu i ne ozlede.Neće da kaže da polako države poput Velike Britanije, Irske, Španije, Izraela, Češke…, ublažavaju mere, pojedini više ne traže dokaz o izvršenoj vakcinaciji za posao, za restorane, za kulturne i sportske dogadjaje.Umesto malo da umiri ljude, da ih ohrabri, da im ponudi nadu, on po starom propagadnom programu.Prema zvaničnim podacima, smrtnost od ovog najgoreg virusa u istoriji, u protekle dve godine je 0.86%, u odnosu na 1.5 miliona obolelih u Srbiji.Što bi značilo da je smrtnost još manja u odnosu na celokupno stanovništvo(0,07%).Za dve godine tek je 20% stanovništva navodno obolelo od ovog strašnog virusa.Doktori, pružite ljudima nadu, pozitine reči, a ne samo crno, katastrofa.

  2. Damir kaže:

    Neka gospodun ministar Ruzic odmah napusti ko je on da odlucuje o deci nempze on biti ministar prosvete i ujedno i doktor pedijatar za to postoji struka cim doktori kazu da se neide u skoli tako i treba nakgori ministar do sada

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama