Шеклер: Жаришта су стадиони и журке, а не школе

7 септембра, 2021

Др Ђерлек објашњава да су ковид пропуснице извесна опција, али и да ће се смањити број људи на окупљањима. У овом тренутку могуће је окупити највише 500 људи, али тај број ће бити мањи, додаје он. Како каже у разговору за „Блиц“, држава је све урадила и све чини да заштити своје грађане, али да не може сама, те је неопходна већа колективна одговорност.

Основна жаришта корона вируса тренутно су препуни стадиони и журке на којима се појављује велики број људи без маске, казао је за РТС вирусолог др Миланко Шеклер.

 

Ипак, др Шеклер каже да је важно да се наставници у школама вакцинишу и то пре свега због сопствене безбедности.

– Ти људи који раде у просвети, а који нису вакцинисани угрожавају сопствено здравље и живот. Они се сада налазе у ситуацији да релативно лако могу да се инфицирају од деце – казао је др Шеклер.

Истакао је и да не мисли да су школе у овом тренутку жариште корона вируса, већ велика весеља и препуне спортске сале без епидемиолошких мера. Људима се, каже др Шеклер, када све то виде, пробуди инат.

– Онда кажу “ето, деца иду у школу, треба да носе маску, а нико не носи маску ни на утакмицама, ни на прославама, ни познате личности, а зашто бих морао ја, терет да буде на обичном, малом човеку”. То не сме да се догоди, закон мора да буде исти за све – казао је Шеклер.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама