Šest mogućnosti koje se otvaraju deci, ako na vreme nauče engleski jezik

4 septembra, 2022

Razmišljajte unapred: Koje mogućnosti stvara za decu učenje engleskog?

Svi želimo da ponudimo deci bolju budućnost. Ovo se odnosi i na obrazovanje – zašto se ograničiti na malo i razmišljati samo o studijama u Srbiji, kada možete da stvorite mogućnosti da se dete neograničeno razvija? Učenje engleskog jezika od najranijeg uzrasta od velike je pomoći za srećan i uspešan život. Reći ćemo Vam koje su dobre strane i korisne aktivnosti koje deca mogu da probaju besplatno.

Obrazovanje na svetskim univerzitetima

Engleski jezik se uči u većini evropskih i američkih zemalja, kao i u mnogim razvijenim zemljama. Ugledni univerziteti daju stipendije za školovanje, pa je upis krajnje izvestan. Glavni kriterijumi pri odabiru studenata su: visoko poznavanje jezika, motivaciono pismo i dobar prosek ocena na diplomi. Uz prvu i drugu stavku, mnogo je lakše, ako sin ili kćerka još u ranom detinjstvu počnu da uče engleski sa nastavnikom ili nastavnicom.

Zaposlenje u međunarodnim kompanijama

Logičan tok i studije na stranom univerzitetu. Ukoliko diplomirate na međunarodnom univerzitetu, skoro sva vrata su Vam otvorena. Osoba sa domaćom diplomom takođe može da uspe, ali i tada je potrebno znanje engleskog jezika. Uz engleski, moguće je razmotriti mnogo više radnih pozicija koje obezbeđuju visoka primanja.

Mogućnost da se živi bilo gde u svetu

Nedostatak dobrog znanja engleskog jezika jedan je od najčešćih uzroka koji onemogućava ljude da se privremeno ili trajno presele u drugu zemlju. Odrasla osoba teže uči strani jezik, čak i ako je okružena jezikom koji uči. Bez znanja jezika, nemoguće je naći dobar posao, potpuno se integrisati u društvo i steći poznanstva. Znatno je lakše za one koji govore i pišu od detinjstva.

Umetnost na originalnom jeziku

Čitanje knjiga ili gledanje filmova bez prevoda je neizmerno zadovoljstvo za dušu i um. Na primer, čitanje klasične strane književnosti na originalnom jeziku pomaže da se misli autora razumeju precizno, da se otkriju nova gledišta unutar umetničkog dela, kao i da se oseti sreća kroz razumevanje briljantnih i autentičnih metafora. Um postaje fleksibilniji i radi konstruktivnije.

Osim toga, čitanje, slušanje i gledanje različitih sadržaja u originalu pomaže pri podučavanju i akademskoj karijeri. Naposletku, učite više od drugih čak i kada iste knjige ili iste filmove čitate i gledate na više jezika.

Prijatelji iz celog sveta

Društvene mreže omogućavaju da steknete prijatelje iz celog sveta, da četujete ili da se povežete putem video poziva. Takva komunikacija je odlična mogućnost da podignete trenutni stepen znanja jezika na viši nivo. Možda ćete upoznati nove ljude koji će Vam pomoći da spremite dokumenta za univerzitet ili potencijalno novi posao. Ko zna, možda ćete upoznati osobu koja će Vam postati važna u ličnom životu.

Znanje po poslednjim trendovima

Korisno je ne samo u svakodnevnom životu, već i u profesionalnom delovanju. Još uvek dosta kopiramo zapad – prilagođavamo tehnologije, ideje i projekte stvarnostima sopstvene Zemlje. Znanje jezika omogućava nam da uočimo trendove pre drugih, pa da tako, na primer, započnemo obećavajući posao ili sprovedemo vredno i potrebno istraživanje u određenom polju.

Nabrojali smo samo nekoliko dobrih strana učenja engleskog za dete. Znanje jezika doslovno pomaže u svemu i korisno je za lični, intelektualni i profesionalni razvoj.

Na početku nove školske godine, tačnije od 1. do 30. septembra, AllRight poklanja SUPER popust od 15% za sve nove đake, a uz promotivni kupon POPUST15.

Gde možete da pošaljete dete da uči engleski jezik?

Ako ne želite da gubite vreme u dugim putovanjima i kontrolisanju aktivnosti deteta, potražite onlajn lekcije visokog kvaliteta. Na primer, AllRight škola engleskog jezika za decu specijalizovana je za podučavanje dece od četiri godine i starije. Možete da se prijavite za besplatnu probnu lekciju, što je dovoljno da biste procenili kvalitet podučavanja i razumeli da li se Vašem detetu dopadaju ovakve lekcije.

Prednosti učenja u onlajn školi 

Profesionalni nastavnici i nastavnice

Decu podučavaju visokokvalifikovani nastavnici i nastavnice koji govore sprki jezik, ali i predavači sa engleskog govornog područja. Niko neće primoravati dete da uči materijal napamet. Biće lako da se engleski razume uz pomoć jednostavnih i zanimljivih aktivnosti i slika: mnoštvo igara, uključivanja u dijaloge, kao i brojni živopisni primeri iz crtanih filmova i knjiga. Dete neće ni primetiti da progovara engleski jezik. Što je najvažnije, jezička barijera se gubi.

Korisna aplikacija

Igra za mobilni uređaj pomoći će detetu da usavrši izgovor: zabavni i druželjubivi lisac Čarli (Charlie-the-fox) oslanja se na dostignuća veštačke inteligencije koja ocenjuje napredovanje pri učenju i određuje dinamiku procesa učenja. Neka dete svrsishodno koristi mobilni uređaj ili tablet, umesto da samo igra igrice i gleda crtane filmove.

Prihvatljiva cena obuke

Jedna individualna lekcija košta u proseku oko 5 evra. Osim toga, dobićete na poklon lekcije u obliku konverzacijskih klubova. Bez obzira na paket koji izaberete, Vi i Vaše dete dobićete pristup svim sadržajima: aplikacija, konverzacijski klubovi za đake i onlajn platforma sa predavanjima i zadacima.

Nakon pohađanja prve besplatne lekcije u školi AllRight, bićete u prilici da samostalno ocenite kvalitet podučavanja i da procenite da li želite da nastavite obuku sa nama. Sigurni smo da ćete uživati, poput stotina porodica čija deca pohađaju časove u školi AllRight. Dete će tako u budućnosti biti na korak bliže samoostvarenju i životu bez granica. Požurite i već sada prijavite dete za prvu besplatnu lekciju u onlajn školi AllRight.

Osim toga, na početku nove školske godine, tačnije od 1. do 30. septembra, AllRight poklanja SUPER popust od 15% za sve nove đake, a uz promotivni kupon POPUST15.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


5 komentara na "Šest mogućnosti koje se otvaraju deci, ako na vreme nauče engleski jezik

 1. Anna kaže:

  Moja četvorogodišnja kćerka bila je vrlo zabrinuta. No, zahvaljujući učtivoj i strpljivoj nastavnici, kao i uzbudljivim lekcijama, moje dete jedva ceka da naredna lekcija počrne

 2. Paulina kaže:

  Lekcije sa nastavnicom Steve su interesantne, zabavne i zaista uživamo da sa
  njom učimo engleski. Nastavnica pomaže i skroz je opuštena po pitanju igranja
  igara obrazovnog karaktera

 3. Viktorija kaže:

  Zaista volim lekcije engleskog u Vašoj školi Moje dete radosno iščekuje
  lekcije. Veoma volimo nastavnicu Juliju, a ija takođe sa zadovoljstvom iščekujem
  Svaku narednu lekciju sa svojim detetom

 4. Ivona kaže:

  Mnogo vam hvala! Za kreativnost, profesionalizam, pažnju prema potrebama učenika i spremnost da budemo u kontaktu skoro danonoćno. I nikada se nisam pokajao zbog svog izbora. Moj sin je učio sa zadovoljstvom. Njegove ocene u školi su se popravile.

 5. Anna kaže:

  Dugo smo tražili onlajn školu engleskog jezika za našeg sina i veoma smo zadovoljni što smo izabrali školu All Right. Dete se raduje svakoj lekciji, njegov govorni jezik je poboljšan, časovi sa nastavnikom maternjeg govornika. Svim roditeljima preporučujem školu All Right!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama