Sin je zavisan od igrica, šaljemo ga u nadnicu: Roditelji iz Čačka dali neobičan oglas!

22 juna, 2016

Roditelji učenika šestog razreda OŠ „Ratko Mitrović“ u Čačku odlučili su da objave oglas u kojem traže da neko primi njihovo dete u nadnicu preko letnjeg raspusta
komp
Popustio je u školi, postao je histeričan i vešt manipulator. Samo mu je kompjuter važan, kažu otac i majka dečaka od 13 godina i traže nekog kod koga će brati voće ili pomagati starijima
Roditelji učenika šestog razreda OŠ „Ratko Mitrović“ u Čačku odlučili su da objave oglas u kojem traže da neko primi njihovo dete u nadnicu preko letnjeg raspusta ne bi li uspeli da ga odvoje od kompjutera i video-igrica.
Dečak odrasta u imućnoj porodici, ali otac i majka su nemoćni da se izbore s njim.
Klanovi
– Naš stariji sin se potpuno promenio. Suprug i ja već mesecima svim sredstvima pokušavamo da stanemo na put njegovom neradu, kao i histeriji kad pomenemo da ćemo mu ukinuti igrice ili internet. Postao je odsutan, nezainteresovan, površan i neodgovoran. Igrajući igrice, deca su na internetu napravila čitave klanove i, onog trenutka kada ga pozovu, za njega ovaj svet više ne postoji – kaže majka dečaka, tridesetdevetogodišnja D. M., po zanimanju viša medicinska sestra.
U oglasu koji je na lokalnom sajtu dao dečakov otac D. M. (42) navedeno je da mu sin ima 13 godina, da je krupan, sposoban, da može da bere voće i pomaže starim licima ili da bude pomoćni radnik u nekoj radionici.
– Kada bih našao adekvatnog poslodavca, bio bih spreman i da mu platim za to što će mi primiti sina da radi ili bih mu nadoknadio ono što bi mu davao na ime honorara. Na prvom mestu je važno da poslodavac razume naš problem – kaže otac, mašinski inženjer, vlasnik fabrike papirne konfekcije koja trenutno ne radi.
Psiholozi nisu pomogli
Porodica živi u čačanskom naselju Beljina, imaju veliku kuću, a na placu gaje povrće. Roditelji kažu da će dečak, kad se proizvodnja u njihovoj firmi ponovo uspostavi, raditi kod njih. Do tada pokušavaju da se izbore s problemom.
– Ove godine je jedva vrlo dobar u školi. Išli smo kod školskog psihologa, pedagoga, čak i u Dom zdravlja kod kliničkog psihologa. Svi oni kažu da je naš sin vaspitano dete, natprosečne inteligencije, i da ne vide nikakav problem. Međutim, po svemu onome što smo pokušali kako bismo ga odvojili od virtuelnog sveta, zaključili smo da je vešt manipulator. Počinjao je da trenira razne sportove, ali samo razmišlja o video-igricama – kažu roditelji i ističu da se nadaju pomoći.
Nisu rešenje
BAKE I DEKE GA RAZMAZILE
Kod mojih roditelja na selu imao bi šta da radi. Mogao bi da bere maline, nosi gajbice ili da beračima donosi vodu ili hranu. Međutim, ta praksa se pokazala kao loša – iz iskustva znamo da on tamo ništa ne bi radio zato što bi baba i deda brzo popustili pred njegovim molbama – kaže majka.
Izvor: Detinjarije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


5 komentara na "Sin je zavisan od igrica, šaljemo ga u nadnicu: Roditelji iz Čačka dali neobičan oglas!

 1. Anica kaže:

  Koji je ovo debilizam.

 2. XXX kaže:

  A da se izbace iz kuće telefoni, tableti, računari…?!To nikako!!!

  1. Nikolina cura fina kaže:

   Bravo ! Prezalite utroseni novac, pa neka sam zaradi…mozda mu tako i “klikne” u glavi…

 3. Mirjana kaže:

  baviti se uzrokom vredi samo u situaciji kada bi roditelji promenili međusobni odnos i odnos prema detetu. Deca su nam onakva kako smo ih mi,roditelji,vaspitali. Oni su izvanredni imitatori tj. ogledala nas samih.
  Dete mora da se oseti prihvaćenim i voljenim u prodici,inače će to potražiti na drugoj strani.

  1. Ljilja kaže:

   Ne volim generalizovanje, tema je konkretna, pa moze i komentar da bude. Roditelji pokusavaju da se izbore onako kako znaju.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama