Синдикат позива Шарчевића на преговоре о платама

27 септембра, 2016

Унија синдиката просветних радника Србије (УСПРС) позвала је данас министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића да отпочну преговоре о висине основице и корекције коефицијаната, саопштено је из тог синдиката.
3(10)
У писмо упућеном Шарчевићу које је достављено медијима, подсећа се да се о висини основице за обрачун и исплату плата преговара сваке године у поступку доношења предлога буџета.
“Уговорне стране се обавезују да приступе преговарању о корекцији основице за обрачун плата пре доношења предлога закона о буџету за наредну годину, ако дође до битне промене околности на основу којих је утврђена основица за обрачун плата”, наводи се у писму министру.
Синдикат очекује да ће преговори почети у року од десет дана од покретања њихове иницијативе, а да ће бити завршени у року од 30 дана.
Такође, УСПРС подсетио је Шарчевића и на Споразум о решавању спорних питања позивајући га да укључи репрезентативне синдикате током израде закона из области образовања.
 
Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Синдикат позива Шарчевића на преговоре о платама"

  1. Jasmina Gabric каже:

    Nadam se da ce sindikat pregovarati i o koeficijentima za administrativno finansijske radnike jer smo trenutno izjednaceni sa I stepenom odnosno cistacicama..konkretno kod mene u skoli dve cistacice imaju vecu platu od mene sa IV stepenom

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама