Синдикат просвете: Одложити почетак школе

24 августа, 2020

Главни одбор Уније синдиката просветних радника Србије затражио је од просветних власти одлагање почетка нове школске године за најмање две недеље, саопштила је данас Унија.

Као разлог за одлагање почетка школске године Унија је навела пет разлога, а први је то што локалне самоуправе немају новца да набаве маске и дезинфекциона средства, па је потребно време да се школе самоорганизују и спреме за пријем стотина хиљада ученика и наставника.

Као други разлог Унија наводи да није пронађен начин да се заштите колеге из здравствено ризичних група, трећи је што школе још нису добиле редуковане наставне планове и програме, четврти су нејасне процедуре након могућег заражавања деце и наставника, а пети је што нема довољно извршилаца за предложене моделе наставе.

Главни одбор Уније синдиката просветних радника Србије је на седници у суботу оценио да је мудрије учинити додатне напоре да се макар нешто од тих питања реши.

“У супротном, чека нас почетак школске године који ће убрзо бити и крај јер је у хаотичној ситуацији коју диктира како корона, тако и Министарство просвете, без јасних упутстава, са мањком простора, великим бројем ученика у одељењу и великим бројем инфицираних у Србији, скоро немогуће 1. септембра обезбедити здравствено безбедан школски амбијент”, оценила је Унија.

Извор: РТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Синдикат просвете: Одложити почетак школе"

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама