Sindikati o novom zakonu: Koja je merna jedinica posvećenosti učiteljice ili vaspitača?

18 avgusta, 2017

U saopštenju GSPRS Nezavisnost povodom objavljivanja Nacrta zakona o zaposlenima u javnim službama, noviteti u Zakonu se oštro kritikuje i traži se izuzimanje prosvete iz njegove primene.
Saopštenje prenosimo u celosti:

GDE Error: Error retrieving file - if necessary turn off error checking (404:Not Found)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Sindikati o novom zakonu: Koja je merna jedinica posvećenosti učiteljice ili vaspitača?

 1. Božović Vladan kaže:

  Ovo je sraman napad na profesore, na njihovo dostojanstvo, na njihovu egzistenciju, na njihovu slobodu i nezavisnost. Bogomdani zaposleni u drugim delatnostima treba da zadrže svoje astrononske plate, i da rade u prosveti sa duplo većim platama od niže, takozvane, profesorske klase, ili bolje rečeno kaste, skandal.

 2. Božović Vladan kaže:

  Da ponovimo gradivo iz ovog nacrta zakona, deco:
  Put ka novim frustracijama.
  Uzmi otpremninu i ne kukaj više Imaj na umu da možeš da budeš premešten u neku drugu školu na udaljenosti do 50 kolimetara i provodićeš na ulici odnosno u putu do škole i nazad po najmanje tri sata svakodnevno i finansiraćeš prevoz sam i gde nastava počinje ujutru u 7:00 sati, a škola može da bude udaljena od grada još dodatnuh 20 kilometara i može u toku dana da saobraćaju samo 3 ili 4 autobuska polaska do mesta škole. Di si svestan svojih gluposti!
  Ovo je poslato svim reprezentativnim sindikatima, i medijima. Mogu da koriste kao dokaz za odbacivanje ovog sramnog zakona, a mene da pozovu kao svedoka. Razjareni, verovatno Šarčevićev činovnik je napravio fatalnu grešku. Hvala ti Pareto što si pomogao da se ovo smeće od zakona odbaci.

 3. Nagađanje, pretpostavka ili hipoteza kaže:

  Ovo što ti Vladane navodiš kao argiment je pretpostavka odnosno postavljanje i testiranje hipoteze, nulte i alternativne, a hipoteze mogu da budu i lažne!
  A, drugo, ne znam značenje ove sintagme “Di si svestan svojih gluposti!”.
  Samo zbog ćiriličnog pismo koje je korišćeno u ovom kopiranom tekstu navelo te je da pretpostavljaš i postavljaš hipotezu i ističeš: “Hvala ti Pareto…”.
  Zaboravio si da je ćirilično pismo zvanično i da mnoštvo ljudi u Srbiji voli da koristi uglavnom ćirilicu!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama