Siniša Mali: Svakoj porodilji po 10.000 dinara

17 maja, 2017

Sve porodilje koje imaju prebivalište na teritoriji grada Beograda godinu dana pre rođenja deteta, ubuduće će dobijati jednokratnu pomoć u iznosu od 10.000 dinara, rekao je za Blic gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

 
– Prioriteti Grada Beograda su socijalna zaštita i briga o onima kojima su pomoć i podrška najpotrebniji. Trudnice, porodilje, samohrani roditelji, deca i starija lica su u našem fokusu i na sve načine se trudimo da im pomognemo i proširimo obim prava koja uživaju – rekao je gradonačelnik.
Prema njegovim rečima, ova odluka biće predložena na sledećoj sednici Skupštine grada, nakon rebalansa budžeta.
– Grad smo finansijski stabilizovali, vratili smo sva zatečena dugovanja prema trudnicama, porodiljama i socijalno ugroženim grupama koje nam je ostavila prethodna gradska vlast, a koja su iznosila više od 500 miliona dinara. Danas se nijedan dan ne kasni sa tim obavezama, i sada, čim se pojavila mogućnost, isplaćujemo novu pomoć – objasnio je gradonačelnik.
Čelnici prestonice razmatraju i druge vidove pomoći.
– Jedan od prioriteta su svakako i samohrani roditelji koji su socijalno ugroženi i kojima je potrebna pomoć. Cilj nam je da uvedemo i određene oblike pomoći za njih. Ovim merama pokazujemo da vodimo odgovornu socijalnu politiku, a sve zahvaljujući štednji i fiskalnoj konsolidaciji gradskog budžeta – naglasio je gradonačelnik.
Nisu zaboravljeni ni oni najstariji.
– Broj klubova za najstarije povećava se svake godine, a danas ih je 25. Za protekle dve godine otvoreno je njih pet, dva su kompletno renovirana pa penzioneri sa opština Barajevo, Zvezdara, Zemun i Rakovica imaju prvi put takve objekte. Do kraja godine biće otvorena još dva nova kluba – rekao je Mali.
Piše: Beoinfo
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


5 komentara na "Siniša Mali: Svakoj porodilji po 10.000 dinara

 1. T kaže:

  “Sve porodilje … GODINU DANA PRE ROĐENJA DETETA, ubuduće će dobijati …”
  Ovo mora da je neka greška… U suprotnom, odoh da im kažem kako mi je palo na pamet da za godinu dana rodim dete. 🙂

 2. T kaže:

  Ajoj… 🙂 sad sam, posle ponovnog čitanja, shvatila da se onih godinu dana odnosi na vremenski razmak između prijavljivanja prebivališta majke u Beogradu i rođenja deteta… 🙂 tj. majka treba da bude prijavljena u BG najmanje godinu dana pre porođaja. 🙂
  Kako je formulisano… kao za PISA test 🙂

 3. D kaže:

  “vratili smo sva zatečena dugovanja prema trudnicama” , a poslednja plata koja je uplaćena trudnicama je januarska…o čemu dalje da pričamo…inače sada je kraj maja!

  1. IVANA kaže:

   Bas…to i mene iznervira sad…

 4. M kaže:

  Jednokratna pomoć je ništa u odnosu na to šta država uskraćuje ženama preduzetnicama u zdravstvu. Žena osnivač nema pravo na porodiljsko ukoliko ne zatvori ordinaciju, jer ne može da ovlasti svog kolegu kao poslovodju. Automatski ako zatvori ordinaciju ostavlja svoje zaposlene na ulici. Tim pitanjem bi malo trebali da se pozabave naši čelnici. Ženi koja je pošteno plaćala doprinose i sve poreze državi se uskraćuju osnovna prava. Tužno, žalosno, šta reći.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama