Синиша Мали: Свакој породиљи по 10.000 динара

17 маја, 2017

Све породиље које имају пребивалиште на територији града Београда годину дана пре рођења детета, убудуће ће добијати једнократну помоћ у износу од 10.000 динара, рекао је за Блиц градоначелник Београда Синиша Мали.

 
– Приоритети Града Београда су социјална заштита и брига о онима којима су помоћ и подршка најпотребнији. Труднице, породиље, самохрани родитељи, деца и старија лица су у нашем фокусу и на све начине се трудимо да им помогнемо и проширимо обим права која уживају – рекао је градоначелник.
Према његовим речима, ова одлука биће предложена на следећој седници Скупштине града, након ребаланса буџета.
– Град смо финансијски стабилизовали, вратили смо сва затечена дуговања према трудницама, породиљама и социјално угроженим групама које нам је оставила претходна градска власт, а која су износила више од 500 милиона динара. Данас се ниједан дан не касни са тим обавезама, и сада, чим се појавила могућност, исплаћујемо нову помоћ – објаснио је градоначелник.
Челници престонице разматрају и друге видове помоћи.
– Један од приоритета су свакако и самохрани родитељи који су социјално угрожени и којима је потребна помоћ. Циљ нам је да уведемо и одређене облике помоћи за њих. Овим мерама показујемо да водимо одговорну социјалну политику, а све захваљујући штедњи и фискалној консолидацији градског буџета – нагласио је градоначелник.
Нису заборављени ни они најстарији.
– Број клубова за најстарије повећава се сваке године, а данас их је 25. За протекле две године отворено је њих пет, два су комплетно реновирана па пензионери са општина Барајево, Звездара, Земун и Раковица имају први пут такве објекте. До краја године биће отворена још два нова клуба – рекао је Мали.
Пише: Беоинфо
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


5 коментара на "Синиша Мали: Свакој породиљи по 10.000 динара

 1. Т каже:

  “Све породиље … ГОДИНУ ДАНА ПРЕ РОЂЕЊА ДЕТЕТА, убудуће ће добијати …”
  Ово мора да је нека грешка… У супротном, одох да им кажем како ми је пало на памет да за годину дана родим дете. 🙂

 2. Т каже:

  Ајој… 🙂 сад сам, после поновног читања, схватила да се оних годину дана односи на временски размак између пријављивања пребивалишта мајке у Београду и рођења детета… 🙂 тј. мајка треба да буде пријављена у БГ најмање годину дана пре порођаја. 🙂
  Како је формулисано… као за ПИСА тест 🙂

 3. Д каже:

  “вратили смо сва затечена дуговања према трудницама” , а последња плата која је уплаћена трудницама је јануарска…о чему даље да причамо…иначе сада је крај маја!

  1. IVANA каже:

   Bas…to i mene iznervira sad…

 4. M каже:

  Jednokratna pomoć je ništa u odnosu na to šta država uskraćuje ženama preduzetnicama u zdravstvu. Žena osnivač nema pravo na porodiljsko ukoliko ne zatvori ordinaciju, jer ne može da ovlasti svog kolegu kao poslovodju. Automatski ako zatvori ordinaciju ostavlja svoje zaposlene na ulici. Tim pitanjem bi malo trebali da se pozabave naši čelnici. Ženi koja je pošteno plaćala doprinose i sve poreze državi se uskraćuju osnovna prava. Tužno, žalosno, šta reći.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама