Школама стигли обрасци које родитељи треба да попуне да би се пријавили за 20.000 помоћи Града

Београдским школама јуче је стигло обавештење Секретаријата за образовање и дечју заштиту о томе на који начин ће се прикупљати подаци од родитеља потребни за помоћ основцима и средњошколцима у износу од 20.000 по детету, које додељује град уместо бесплатних уџбеника.

Поред обавештења и упутства, школама су стигли и обрасци које ће родитељи морати да попуне да би аплицирали за ову помоћ Града. Пријава је почела јуче и трајаће до краја августа, а исплата креће од 1. септембра.

“Обрасце за ученике првог разреда основне школе прикупите приликом уписа деце у школу. Уз сложене обрасце потребно је доставити и спискове ученика по одељењима. Обзиром да је помоћ намењена за школску 2024-2025. годину није потребно прикупљати податке за ученике завршних година средњих школа”, наведено је у обавештењу које је школама проследио Секретарија за образовање и дечју заштиту.

Дарко Егер, директор ОШ “Кнегиња Милица” на Новом Београду потврдио је за Euronews да је његовој школи стигло обавештење Секретаријата за образовање и дечју заштиту о пријављивању за новчану помоћ у износу од 20.000 динара по сваком ученику, а уз обавештење и формулар.

“Обрасце које попуњавају родитељи треба да прикупимо до краја школске године, а за ученике првог разреда приликом уписа. За ђаке који су сада осми разред, подаци ће се прикупљати у средњој школи коју буду уписали”, појаснио је Егер.

Уз образац потребно је да родитељи доставе и фотокопију предње стране платне картице.

“Мислим да је најлакше да се то обави преко одељенских старешина. Бар смо ми тако урадили. Они ће да ступе у контакт са родитељима и да им дају обрасце да попуне. Све обрасце морају родитељи да попуне”, појаснио је он за Euronews.