Школама стиже допис да буду спремни за комбиновани модел?

11 августа, 2021

Редакцији Блица обратио се данас читалац са информацијом да је школи у коју иде његово дете стигао допис у којем се позивају да се припреме за комбиновану наставу. Њему је директор те школе то потврдио.

Foto: Canva

– Директор ми је рекао да ће коначна одлука бити донесена за десет дана, да ће се пратити бројке заражених ових дана и да буду спремни за комбиновану наставу.

Он каже да му је речено да се “сигурно неће ићи регуларно”, већ се разматра онлајн и комбиновани модел.

Такође му је речено да проблем у школама је и што је велики број учитеља и наставника на боловању месецима из страха од короне, па нема ко ни да држи наставу тако да сви страхују од почетка наставе.

Како би потврдили ове информације, новинари Блица обратили су се Младену Стевановићу, директору Основне школе “Краљ Петар Први”. Он је потврдио да је допис из Министарства заиста дошао, али да нису добили конкретна упутства.

На питање како би могла да изгледа настава у септембру директор Стевановић каже да је тешко давати процене.

– То је више питање за наше епидемиологе. Ми у школама ћемо се водити оним што нам Министарство образовања каже – додаје Ставановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


5 коментара на "Школама стиже допис да буду спремни за комбиновани модел?

 1. Caca каже:

  Godinu i po dana od početka cele ove ludnice ovi gore još uvek se diče kako su spremni za “svaki scenario”, imaju pripremljene brojne opcije, blablabla. I onda dođe vreme za povratak u škole i sve što umeju da ponude su onlajn i kombinovani model. Mnogo ste kreativni, vidi se da bez prestanka razmišljate o tome kakva nova (i bolja) rešenja da nam ponudite. Da čovek sedne i plače od muke.

 2. Nikola каже:

  Ako se ide kombinovano moraju da ponude bolji model , proslogodisnji je katastrofa( u osnovnim) deca nisu znala dal idu danas ili sutra u školi.
  Ako je kombinovan model, najbolji je kao u srednjoj, nedelja škole nedelja online

 3. Nikola каже:

  100 % da će biti kombinovan model po grupama, jer druge modele sigurno nisu ni razmatrali. BILI SU NA LETOVANJU NIJE SE IMALO KAD.🤨

 4. Aleksa каже:

  Знате ли ви колико је васпитача и учитеља било заражено короном? Много више него наставника који раде у старијим разредима. Нико не тражи да деца не иду у школу. Али, није нормално да разматрате како ће старији разреди радити а да не мислите на млађе и да гурате 30 ученика у једну учионицу. Шта је са вашим мозгом?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама