Школама у Србији 1800 таблета

3 децембра, 2020

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, шеф Делегације Европске уније у Србији, амбасадор Сем Фабрици и представник УНИЦЕФ-а у Србији, Дејана Костадинова најавили су данас почетак пројекта „Премошћавање дигиталног јаза за најугроженију децу“.

Циљ пројекта је унапређивање доступности образовања за ученике који припадају некој од осетљивих група. Пројекат подразумева и нове ресурсе, техничку опрему и рад кроз школске активности усмерене на квалитет учења. Вредност пројекта је око 2 милиона евра, а спроводиће се у 30 школа широм Србије.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић истакао је данас да је један од приоритетних циљева Владе Србије и Министарства једнако право и доступност образовања и васпитања без дискриминације и издвајања по било ком основу.

Ружић је истакао да је подршка пружена кроз мере индивидуализације и набавку 1650 уређаја и 2400 интернет картица.

Таква подршка је резултирала чињеницом да је 96% ученика из осетљивих друштвених група било обухваћено наставом. Ово су показали подаци истраживања које је Министарство реализовало са Уницеф-ом и Институтом за психологију. На основу резултата тог истраживања, мапирали смо потребе, и Министарство и  Уницеф ће уз финансијску помоћ Европске комисије почети реализацију пројекта Премошћавање дигиталног јаза у Србији за децу из осетљивих група, казао је министар.

Шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици указао је да је образовање основно право у ком треба да уживају сва деца.

Набавком 1800 таблета за 30 школа у Србији, као и других наставних алата и подршке, овај пројекат ће помоћи да се образовни систем прилагоди новим изазовима које је донео Ковид, закључио је амбасадор Фабрици.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Школама у Србији 1800 таблета"

  1. Славка Жилић каже:

    Ово је заиста хумано.Било би лепо да и они који тренутно немају услове за учење, имају помоћ .Сматрам да је улагање у образовање инвестиција која се сигурно исплати.Бар ја тако мислим!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама