Školama u Vojvodini 704 interaktivne table

maj 28, 2020

Pokrajinska vlada realizovala je akciju „Pametna tabla u svaku školu“, u okviru koje je obezbedila interaktivne table sa projektorom za sve osnovne i srednje škole i domove učenika u AP Vojvodini, ukupne vrednosti 70,4 miliona dinara, s ciljem modernizacije i digitalizacije u oblasti obrazovanja, navodi se u saopštenju.

Pokrajinska vlada preko resornog sekretarijata je u proteklih nekoliko meseci je uspela da obezbedi 704 interaktivne table za 502 matične škole i 202 izdvojena odeljenja.

Time je u obrazovne ustanove uveden najmoderniji način prenošenja znanja i podignut kvalitet obrazovanja, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš rekao je da su nove generacije neraskidivo povezane sa tehnološkim napretkom i da vode život u skladu sa tim, te da je, kako je naveo, neminovno da se školovanje osavremeni i unapredi kvalitet nastave.

„Interaktivne table učiniće upravo to – motivisaće učenike i pružiće im mogućnost integrisanja u savremene tokove informacionih tehnologija 21. veka“, izjavio je sekretar Njilaš.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama