Школама у Војводини 704 интерактивне табле

мај 28, 2020

Покрајинска влада реализовала је акцију „Паметна табла у сваку школу“, у оквиру које је обезбедила интерактивне табле са пројектором за све основне и средње школе и домове ученика у АП Војводини, укупне вредности 70,4 милиона динара, с циљем модернизације и дигитализације у области образовања, наводи се у саопштењу.

Покрајинска влада преко ресорног секретаријата је у протеклих неколико месеци је успела да обезбеди 704 интерактивне табле за 502 матичне школе и 202 издвојена одељења.

Тиме је у образовне установе уведен најмодернији начин преношења знања и подигнут квалитет образовања, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш рекао је да су нове генерације нераскидиво повезане са технолошким напретком и да воде живот у складу са тим, те да је, како је навео, неминовно да се школовање осавремени и унапреди квалитет наставе.

„Интерактивне табле учиниће управо то – мотивисаће ученике и пружиће им могућност интегрисања у савремене токове информационих технологија 21. века“, изјавио је секретар Њилаш.

Извор: Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама