Школе морају да обезбеде учење на даљину и ученицима који раде по ИОП-у

19 марта, 2020

Министарство просвете саопштило је данас да су у циљу наставка процеса наставе и учења током ванредног стања због епидемије корона вируса, све школе у Србији у обавези да у оперативним плановима рада предвиде и учење на даљину са ученицима који раде по Индивидуалном образовном плану (ИОП).

Министарство је у саопштењу навело да је неопходно да наставници израде посебне прилагођене материјале за ђаке којима је потребан структуиран индивидуализован приступ у раду (ИОП-1, ИОП-2 и ИОП-3) и да их учине доступним ученицима на начин који договоре са родитељима.

„У складу са потребама ученика који ради по индивидуализованом образовном плану припрема се садржај, упутство за учење и договара начин добијања повратне информације, како би се пратило напредовање ученика и обезбедила додатна подршка“, стоји у саопштењу.

Наводи се да је због специфичних потреба ученика и њима одговарајућих начина учења, ограничена употреба дигиталних образовних платформи, као и да је на наставницима да начело „образовање за све“ спроводе на „коректан начин у складу са могућностима у актуелној ситуацији“.

Додаје се да се за специјалне школе припремају додатна упутства и садржаји који могу бити од користи у изради оперативног плана рада, док су за децу мигранте који се налазе у прихватним центрима, уз подршку Комесаријата за избеглице, обезбеђени телевизори и рачунари преко којих ученици могу да прате предавања на РТС 3 и образовним платформама.

Извор: Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама