Škole moraju da sačine plan uštede energije za zimu, predlaže se produženje raspusta i kraći časovi

16 septembra, 2022

Ministarstvo rudarstva i energetike uputilo je, preko resornog Ministarstva prosvete, dopis svim školama u Srbiji, sa zahtevom da naprave plan uštede energije za 15 odsto. Rok za dostavu plana uštede Ministarstvu energetike je 15. septembar, a nakon toga, preporuka je da se do svakog 15. u mesecu Ministarstvu dostavi izveštaj o realizaciji pomenutog plana i problemima u sprovođenju, ukoliko ih ima.

U dopisu se traži da ustanove odrede lica koja će se starati o smanjenju potrošnje energije, kao i da se svi zaposleni obaveste o merama i preporukama za štednju.

Predlog Foruma beogradskih gimnazija koji je i poslat Ministarstvu prosvete, jeste da se zimski raspust produži i pomeri na drugu polovinu januara do polovine februara. Takođe, savetuje se i skraćenje časova za pet, odnosno 15 minuta u najhladnijim danima.

„Ako nas je korona iznenadila i zatekla nespremne, očekujemo od ministra prosvete da ovom problemu, za koji znamo već više meseci, pristupi krajnje ozbiljno. Smatramo da Kalendar obrazovno – vaspitnog rada za ovu školsku godinu nije prilagođen aktuelnoj energetskoj situaciji“, navodi se u saopštenju FBG.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Škole moraju da sačine plan uštede energije za zimu, predlaže se produženje raspusta i kraći časovi

  1. Anica kaže:

    Sram vas bilo!Štedeli ste na pameti kada ste vodili EPS i državu u celini,a sada da se štedi u obrazovnom sistemu, neće valjda u vilama funkcionera i na šljaštećoj rasveti.Vama je škola zadnja rupa.

  2. Milica kaže:

    Bezobrazluk! Opet udaraiti na obrazovanje dece! Evo predloga za ustedu energije, ukinuti rijaliti na Pinku gde sve sljasti kao u Las Vegasu, i eto struje za skole!

  3. Snežana Arsić kaže:

    Ma naravno, a zato su zadržane škole pi Braničevskom okrugu sa po 1,2 učenika…🙄🙄🙄

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama