Школе у Војводини већ полако прелазе на онлајн наставу

24 јануара, 2022

Омикрон сој шири се међу децом брже него што је ико очекивао. У таквој атмосфери данас је почело и друго полугодиште у школама. Због великог броја заражених, неке су, уз дозволу школске управе и Министарства просвете, већ почеле да прелазе на онлајн наставу, пише Телеграф.

– Једна средња школа у Панчеву је морала одмах да пређе на онлајн наставу јер има 13 заражених наставника и велики број ђака. И многе друге школе у Војводини су почеле да се затварају, односно да прелазе на онлајн. Вирус се шири невероватно брзо. У свим школама које раде комбиновано је смањен број ђака који долазе – прича за Телеграф Милорад Антић, наставник и председник Форума средњих стручних школа.

Како каже, овај упутиће конкретне захтеве Министарству просвете.

– По угледу на захтеве колега у Француској тражићемо да се омогући тестирање два пута недељно, четворослојне маске и апарат за проветравање који показује да ли и када треба проветравати просторију – додаје Антић.

Према подацима којима располаже Унија синдиката просветних радника Србије (УСПРС), забрињава и што велики број деце пати од постковид синдрома и не враћа се у школу ни три недеље након што прележе вирус, рекла је Јасна Јанковић председница овог синдиката.

Утисак је, додаје, да је враћање деце у учиниоце била грешка и да је требало или продужити распуст једну недељу или оставити све да наставу прате од куће.

– Сад нас све занима како ће се прославити и обележити школска слава Свети Сава, 27.јануара. Правила комбиноване наставе налажу да у школама нема већих окупљања. И, питамо се како ће то бити изведено – пита Јанковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 коментара на "Школе у Војводини већ полако прелазе на онлајн наставу

  1. Nikola каже:

    Opet eksperimentišu na deci i nastavnicima.

  2. Mirjana каже:

    Koja je to srednja skola u Pancevu koja je morala da predje na online nastavu ? Sve skole su registrovane pod
    tim i tim imenom. Ne moze se reci “jedna”.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама