Škole u Vojvodini već polako prelaze na onlajn nastavu

24 januara, 2022

Omikron soj širi se među decom brže nego što je iko očekivao. U takvoj atmosferi danas je počelo i drugo polugodište u školama. Zbog velikog broja zaraženih, neke su, uz dozvolu školske uprave i Ministarstva prosvete, već počele da prelaze na onlajn nastavu, piše Telegraf.

– Jedna srednja škola u Pančevu je morala odmah da pređe na onlajn nastavu jer ima 13 zaraženih nastavnika i veliki broj đaka. I mnoge druge škole u Vojvodini su počele da se zatvaraju, odnosno da prelaze na onlajn. Virus se širi neverovatno brzo. U svim školama koje rade kombinovano je smanjen broj đaka koji dolaze – priča za Telegraf Milorad Antić, nastavnik i predsednik Foruma srednjih stručnih škola.

Kako kaže, ovaj uputiće konkretne zahteve Ministarstvu prosvete.

– Po ugledu na zahteve kolega u Francuskoj tražićemo da se omogući testiranje dva puta nedeljno, četvoroslojne maske i aparat za provetravanje koji pokazuje da li i kada treba provetravati prostoriju – dodaje Antić.

Prema podacima kojima raspolaže Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), zabrinjava i što veliki broj dece pati od postkovid sindroma i ne vraća se u školu ni tri nedelje nakon što preleže virus, rekla je Jasna Janković predsednica ovog sindikata.

Utisak je, dodaje, da je vraćanje dece u učinioce bila greška i da je trebalo ili produžiti raspust jednu nedelju ili ostaviti sve da nastavu prate od kuće.

– Sad nas sve zanima kako će se proslaviti i obeležiti školska slava Sveti Sava, 27.januara. Pravila kombinovane nastave nalažu da u školama nema većih okupljanja. I, pitamo se kako će to biti izvedeno – pita Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Škole u Vojvodini već polako prelaze na onlajn nastavu

  1. Nikola kaže:

    Opet eksperimentišu na deci i nastavnicima.

  2. Mirjana kaže:

    Koja je to srednja skola u Pancevu koja je morala da predje na online nastavu ? Sve skole su registrovane pod
    tim i tim imenom. Ne moze se reci “jedna”.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama