Школи у Владимировцу интерактивна табла на поклон

25 децембра, 2019

У малом месту покрај Панчева, у не баш развијеној општини Алибунар, недавно је, уместо старе и дотрајале, саграђена потпуно нова школа. За село од свега неколико хиљада становника, нова школа значи нови живот. Деца сада имају нове клупе, чисте зидове, прозоре који дихтују, а захваљујући томе што се школа полако опрема и дигиталном технологијом, могућност да уче и раде као њихови вршњаци у много развијенијим земљама.

Педагог Јелена Журбан и директор Петар Гланда

Једну од три интерактивне табле које школа има донирала је компанија из Београда Division Visual Solutions.

“Сматрамо да је кључ напретка једног друштва у модернизацији просветног сектора. Многобројна аудио-визуелна решења, као што су интерактивне табле или интерактивни монитори и разни едукативни софтвери нам омогућују да идемо у корак са образовним системима развијених земаља и пружимо нашим ђацима најквалитетнију наставу.

Донацијом интерактивне табле новоизграђеној ОШ “1. МАЈ”, желимо да дамо свој допринос развоју мање развијених општина и пружимо могућност деци која живе у селима да имају чак и боље услове за учење од својих вршњака у граду. На Ligra Luxiboard 10Touch интерактивној табли коју смо донирали школи више ученика у исто време може писати и брисати, а наставници могу презентовати дигитални садржај и имплементирати разне нове методе, као што су онлајн едукативне игрице, медијски садржаји и сл. Уверени смо да ће ђаци, као и наставници уживати у употреби интерактивне табле Ligra Luxiboard 10Touch и открити нове, узбудљиве и забавне методе учења!” – кажу из компаније DVS.

Петар Гланда, директор школе коју поред деце српске националности на свом језику могу похађати и деца румунске националности, каже да ова донација за школу значи нове могућности за модернизацију наставе.

“Компанија Division Visual Solutions допринела је остваривању нашег циља – унапређење квалитета образовно-васпитног рада применом модерних информационо-комуникационих
технологија у настави. Опремањем школе савременим наставним средствима
пратићемо научно-технолошки развој и побољшати услове за рад, како за децу тако и за наставнике. Зато се, у име целог колектива и свих ђака школе захваљујем на овом за нас веома значајном поклону.” – каже директор Петар Гланда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама