Školi u Vladimirovcu interaktivna tabla na poklon

25 decembra, 2019

U malom mestu pokraj Pančeva, u ne baš razvijenoj opštini Alibunar, nedavno je, umesto stare i dotrajale, sagrađena potpuno nova škola. Za selo od svega nekoliko hiljada stanovnika, nova škola znači novi život. Deca sada imaju nove klupe, čiste zidove, prozore koji dihtuju, a zahvaljujući tome što se škola polako oprema i digitalnom tehnologijom, mogućnost da uče i rade kao njihovi vršnjaci u mnogo razvijenijim zemljama.

Pedagog Jelena Žurban i direktor Petar Glanda

Jednu od tri interaktivne table koje škola ima donirala je kompanija iz Beograda Division Visual Solutions.

“Smatramo da je ključ napretka jednog društva u modernizaciji prosvetnog sektora. Mnogobrojna audio-vizuelna rešenja, kao što su interaktivne table ili interaktivni monitori i razni edukativni softveri nam omogućuju da idemo u korak sa obrazovnim sistemima razvijenih zemalja i pružimo našim đacima najkvalitetniju nastavu.

Donacijom interaktivne table novoizgrađenoj OŠ “1. MAJ”, želimo da damo svoj doprinos razvoju manje razvijenih opština i pružimo mogućnost deci koja žive u selima da imaju čak i bolje uslove za učenje od svojih vršnjaka u gradu. Na Ligra Luxiboard 10Touch interaktivnoj tabli koju smo donirali školi više učenika u isto vreme može pisati i brisati, a nastavnici mogu prezentovati digitalni sadržaj i implementirati razne nove metode, kao što su onlajn edukativne igrice, medijski sadržaji i sl. Uvereni smo da će đaci, kao i nastavnici uživati u upotrebi interaktivne table Ligra Luxiboard 10Touch i otkriti nove, uzbudljive i zabavne metode učenja!” – kažu iz kompanije DVS.

Petar Glanda, direktor škole koju pored dece srpske nacionalnosti na svom jeziku mogu pohađati i deca rumunske nacionalnosti, kaže da ova donacija za školu znači nove mogućnosti za modernizaciju nastave.

“Kompanija Division Visual Solutions doprinela je ostvarivanju našeg cilja – unapređenje kvaliteta obrazovno-vaspitnog rada primenom modernih informaciono-komunikacionih
tehnologija u nastavi. Opremanjem škole savremenim nastavnim sredstvima
pratićemo naučno-tehnološki razvoj i poboljšati uslove za rad, kako za decu tako i za nastavnike. Zato se, u ime celog kolektiva i svih đaka škole zahvaljujem na ovom za nas veoma značajnom poklonu.” – kaže direktor Petar Glanda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama