Školski kalendar za Vojvodinu – usvojen pravilnik

3 juna, 2019

Nova školska godina u Vojvodini počeće u ponedeljak, 2. septembra, a prvo polugodište trajaće do 23. decembra 2019. godine, zaključno sa ponedeljkom, predviđeno je pravilnikom o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole na teritoriji pokrajine.

Nakon zimskog raspusta, đaci će se vratiti u svoje školske klupe u sredu, 15. januara 2020. godine, a završetak nastavne godine zavisi od nastavnog plana za osnovne i srednje škole, saopštila je danas pokrajinska vlada.

Učenici osnovnih škola neće imati ni jednu nastavnu subotu, dok će srednjoškolci imati dve, i to 16. novembra 2019. godine i 18. januara 2020. godine.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš rekao je da je i ove godine prilikom izrade pravilnika o školskim kalendarima poštovane specifičnosti pokrajine Vojvodine u pogledu velikog broja nacionalnih manjina, kao i verskih zajednica koje žive na ovom području.

Dodao je da su pokrajinski školski kalendari usaglašeni sa republičkim kad je reč o početku i kraju školske godine.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Školski kalendar za Vojvodinu – usvojen pravilnik"

  1. Rada kaže:

    U osnovnoj školi “Bora Stankovic”na Banjici direktorka i dalje mobinguje zaposlene, optužuje ih za krađu i šurovanje sa izdavačima, nepodne tera u invalidsku penziju… Strašno !!!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama