Школски календар за Војводину – усвојен правилник

3 јуна, 2019

Нова школска година у Војводини почеће у понедељак, 2. септембра, а прво полугодиште трајаће до 23. децембра 2019. године, закључно са понедељком, предвиђено је правилником о школском календару за основне и средње школе на територији покрајине.

Након зимског распуста, ђаци ће се вратити у своје школске клупе у среду, 15. јануара 2020. године, а завршетак наставне године зависи од наставног плана за основне и средње школе, саопштила је данас покрајинска влада.

Ученици основних школа неће имати ни једну наставну суботу, док ће средњошколци имати две, и то 16. новембра 2019. године и 18. јануара 2020. године.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш рекао је да је и ове године приликом израде правилника о школским календарима поштоване специфичности покрајине Војводине у погледу великог броја националних мањина, као и верских заједница које живе на овом подручју.

Додао је да су покрајински школски календари усаглашени са републичким кад је реч о почетку и крају школске године.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Школски календар за Војводину – усвојен правилник"

  1. Rada каже:

    U osnovnoj školi “Bora Stankovic”na Banjici direktorka i dalje mobinguje zaposlene, optužuje ih za krađu i šurovanje sa izdavačima, nepodne tera u invalidsku penziju… Strašno !!!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама