Слободна радна места у школама за школску 2018/2019. годину

август 24, 2018

Систематизaција радних места за ш.г. 2018/2019. по Правилнику о критеријумима и стандардима за финансирање (“Ценусу”) према потребама које проистичу из реализованог уписа и формираних одељења за школску 2018/2019. и слободна радна места у школи је дата у испису по школама. За сваку школу и за свако систематизовано радно место исписују се четири податка: укупна систематизована норма на радном месту, збир норми за сва ангажовања у школи (и на одређено и на неодређено), збир норми ангажовања на неодређено и укупна норма слободних радних места која је добијена је одузимањем норме запослених на неодређено у школи од укупног процента норме који школа има систематизовано за ш.г. 2018/2019.
Постоје правни случајеви када је оправдано да је проценат норме слободних радних места негативан и када норма слободних радних места приказана на нивоу школе заправо не представља слободно радно место јер није уклопљива у распоред часова и норму наставника. Ове случајеве разматрају синдикати са директорима школа и дају образложење јавности.

Листа слободних радних места на дан 11.06.2018.год.


Школска 2018/2019. година

 

Листа слободних радних места на дан 24.08.2018.год.

Извор: http://liste.mpn.gov.rs/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Слободна радна места у школама за школску 2018/2019. годину

  1. Марина каже:

    Зашто није свако упражњено место приказано на листама? Знам сигурно за један одлазак у пензију од 1.септембра, а није приказан ,мислила сам да пројекат “Доситеј” управо обавезује директоре на то. Без обзира да ли ће тај проценат бити евентуално распоређен на оне са непуном нормом, мислим да у овом “првом кругу” требају бити приказана стања у школама.

  2. Olivera каже:

    Imam jedno pitanje.Kada se nastavnik preseli u drugi grad, a pre toga je radio na neodređeno vreme sa 100% angažovanja, na koji način koristi ove liste tehnoloških viškova da bi konkurisao za posao.Da li se direktno šalje CV školi ili preko školske uprave.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама