Slobodna radna mesta u školama za školsku 2018/2019. godinu

avgust 24, 2018

Sistematizacija radnih mesta za š.g. 2018/2019. po Pravilniku o kriterijumima i standardima za finansiranje (“Cenusu”) prema potrebama koje proističu iz realizovanog upisa i formiranih odeljenja za školsku 2018/2019. i slobodna radna mesta u školi je data u ispisu po školama. Za svaku školu i za svako sistematizovano radno mesto ispisuju se četiri podatka: ukupna sistematizovana norma na radnom mestu, zbir normi za sva angažovanja u školi (i na određeno i na neodređeno), zbir normi angažovanja na neodređeno i ukupna norma slobodnih radnih mesta koja je dobijena je oduzimanjem norme zaposlenih na neodređeno u školi od ukupnog procenta norme koji škola ima sistematizovano za š.g. 2018/2019.
Postoje pravni slučajevi kada je opravdano da je procenat norme slobodnih radnih mesta negativan i kada norma slobodnih radnih mesta prikazana na nivou škole zapravo ne predstavlja slobodno radno mesto jer nije uklopljiva u raspored časova i normu nastavnika. Ove slučajeve razmatraju sindikati sa direktorima škola i daju obrazloženje javnosti.

Lista slobodnih radnih mesta na dan 11.06.2018.god.


Školska 2018/2019. godina

 

Lista slobodnih radnih mesta na dan 24.08.2018.god.

Izvor: http://liste.mpn.gov.rs/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Slobodna radna mesta u školama za školsku 2018/2019. godinu

  1. Marina kaže:

    Zašto nije svako upražnjeno mesto prikazano na listama? Znam sigurno za jedan odlazak u penziju od 1.septembra, a nije prikazan ,mislila sam da projekat “Dositej” upravo obavezuje direktore na to. Bez obzira da li će taj procenat biti eventualno raspoređen na one sa nepunom normom, mislim da u ovom “prvom krugu” trebaju biti prikazana stanja u školama.

  2. Olivera kaže:

    Imam jedno pitanje.Kada se nastavnik preseli u drugi grad, a pre toga je radio na neodređeno vreme sa 100% angažovanja, na koji način koristi ove liste tehnoloških viškova da bi konkurisao za posao.Da li se direktno šalje CV školi ili preko školske uprave.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama