Случај крађе тестова за малу матуру – настављено суђење

5 јуна, 2020

У Вишем суду у Београду данас је читањем писане документације настављено суђење машинисти рото штампе Игору Стаменковићу због оптужби за крађу тестова мале матуре у јуну прошле године, а после чега су, како се сумња, решени тестови мобилним телефонима дељени међу друговима његовог сина матуранта.

Прочитана је поред осталог и одлука Министарства просвете о тајности тестова, али како ништа од документације није било у оригиналу, суд је тражио од тужилаштва да се изјасни да ли су фотокопије веродостојне.

Следеће суђење заказано је за 26. јун, када би требало да се гледа снимак из штампарије, на којем, према наводима Стаменковићевог браниоца Димитрија Илића недостаје 20 минута.

Стаменковић се Оптужницом терети за кривично дело повреда тајности података у стицају да кривичним делом одузимање туђе ствари.

Он је на почетку суђења у октобру негирао да је украо тест из математике за малу матуру у јуну ове године, тврдећи да је из штампарије узео само празан папир како би га употребио уместо толет папира.

Оптужницом се међутим терети да је искористио непажžњу својих колега у шšтампарији у којој су šштампани тестови за заврšшни испит ученика осмог разреда и том приликом је украо тест из математике.

Сумња се да је то урадио како би тест однео сину, који је матурант једне основне šколе у Београду и како би му помогао да лакšе полоžи заврšни испит.

Такође, сумња се да је уз помоћ сина, реšшени тест из математике дошšао до његових другова и њихових родитеља, након чега су они, уз помоћ друштвене мреже “инстаграм” делили другим родитељима и ученицима у виšше основних šкола.

С обзиром да су тестови из математике били “проваљени” дошло је до одлагања полагања теста из математике за два дана.

Извор:Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама