Smarties® бомбоне од сада у рециклабилној папирној амбалажи

Популарни Smarties® први је кондиторски бренд компаније Nestlé који је увео рециклабилну папирну амбалажу за своје производе широм света.

Бренд познатих бомбона у разним бојама – Nestlé Smarties® увео је папирну амбалажу за своје производе чијом ће рециклажом годишње уштедети око 250 милиона пластичних паковања на свету. Трансформацију Smarties® амбалаже, компанија Nestlé започела је прошле године увођењем рециклабилног паковања за 10% свог асортимана, а ове године отишла је корак даље преласком на ову врсту папирне амбалаже од материјала као што су пресвучени папир, папирне декларације и картон, за све производе.

„Прелазак бренда Smarties® на рециклабилно паковање је једна од наших кључних иницијатива на пољу одрживе амбалаже у кондиторској категорији. На овај начин идемо корак даље у остваривању наше амбиције, а то је да до 2025. године за све производе користимо вишекратну или папирну амбалажу која се рециклира и смањимо употребу нерециклиране пластике за једну трећину”, изјавио је Александер фон Маијо, глобални директор за кондиторске производе компаније Nestlé.

Smarties® мини бомбоне пуњене млечном чоколадом, без конзерванса и вештачких боја, у амбалажи која је направљена од 100% рециклираног материјала доступне су у паковањима од 158г, као и у тубама у облику хексагона од 38г и 130г. У циљу подизања свести потрошача, све информације о правилном одлагању Smarties® папирне амбалаже налазе се на декларацији.

Увођењем револуционарних нових материјала кроз тестирања које су спровели Nestlé стручњаци за амбалажу у Центру за истраживање и развој кондиторских производа у Јорку, Велика Британија, и Институту за проучавање амбалаже у Швајцарској, развијена је безбедна производња папирне амбалаже која се рециклира. Улагањем значајних средстава у модернизацију својих фабрика широм света, укључујући и једну од највећих за производњу кондиторског асортимана у Хамбургу, компанија Нестлé прилагодила је постојеће производне линије како би обезбедила пажљиво руковање које папир захтева, као и рециклабилност свих нових формата.

Трансформација Smarties® амбалаже је само једна од „СМАРТ иницијатива” овог бренда у циљу подршке одрживости и унапређења целокупног корисничког искуства.

Придружите се Smarties® мисији и након уживања у укусним бомбоницама, одложите омот у канту за рециклажу папира и учинимо овај свет живописнијим местом за нашу децу. Будимо хероји рециклаже!

(ПР)