ШТА ЋЕ МИ ЛИЦЕНЦА, КАД НЕ МОГУ У УЧИОНИЦУ? Професор Милојевић се још није вратио међу школске клупе

13 фебруара, 2017

 
Наставнику српског језика и књижевности Владимиру Милојевићу је враћена лиценца, али упркос најавама да би већ првог дана могао да се поново нађе међу школским клупама, то се није догодило.


Професор Владимир Милојевић

– Очајан сам. Шта ми онда значи враћање лиценце и ова четворогодишња агонија током које се доказала моја невиност, ако не могу у учионицу – рекао је Милојевић.
Он није почео опет са радом у Четрнаестој београдској гимназији јер се и даље чека додатни одговор Министарства просвете.
– Директорка гимназије Марија Милетић добила је од Правне службе одговор који јој није био јасан и сада чека додатно тумачење писменим путем. Пренела ми је да су јој усмено одговорили како има дозволу да ме поново запосли, али на одређено време. До пре два месеца радио сам са пуним фондом часова, а сада би технолошки вишак могао да ме потисне из система, или би за који месец могао да останем без дела фонда часова – разочаран је Милојевић.
Његов повратак у клупе нестрпљиво чекају и његови ученици који га, како каже, свакодневно обасипају порукама када ће се вратити.
– Верујем да ће министар Шарчевић, који је и показао добру вољу, наћи начин да се овај проблем превазиђе – додао је Милојевић.
Њему је данас стигло решење вештака о заосталим зарадама са каматом у износу од 280.000 динара, колико му дугује ОШ “Бранислав Нушић”. Претходно му је исплаћено 177.000, које је суд одредио за плаћање трошкова суђења.
– Директорка ОШ “Бранислав Нушић” дугује преко пола милиона динара и све то иде на терен пореских обвезника. Она, међутим, неће бити санкционисана. Овде сам жртва и даље само ја – закључује Милојевић.
 
Извор. Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама