Šta dobijaju nastavnici angažovani na održavanju završnog ispita

16 juna, 2016

Rešenje koje je danas mejlom stiglo školama, od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Download (PDF, 541KB)


Ivana Gojkov

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


8 komentara na "Šta dobijaju nastavnici angažovani na održavanju završnog ispita

 1. odeljenski kaže:

  koliko bodova dobijaju OS (koliko mi je poznato prethodnih godina su i oni dobijali bodove, nisam sigurna ali moslim da je bilo 8)???

  1. Tina kaže:

   Bilo je i 12 ,ali neko mi naglasi ”prošla je za prošlu,ova je sad”

 2. duda kaže:

  Ljudi, o cemu mi pricamo? Jel vidite u kakvoj atmosferi radimo. Svake godinr neko.od nas ili.pored nas gubi casove dovija se za punu normu sa ovim ili onim predmetom, a onda sada trazimo. Da nam se plati dezurstvo. Unosenje podataka…i sl…pa i.meka plate. Znaju oni stvorice osecaj da smo.i nesto dobili….nesto ali to je samo.nesto

 3. Pera kaže:

  – Mama, šta danas imamo za ručak?
  – 16 bodova sine.

 4. Neko vas kaže:

  Bravo,To se zove stručno usavršavanje,a prosveta se “navadila” na neke te seminare,te tribine,te sabore,Dežurnima je ovo malo bodova,a i direktorima.Za takav dvočas ?Srećni su oni”miljenici i odabrani” i prosvetari i direktori.Ako se ovi bodovi utrostruče po osobi?’Vrednost -ogromna.A zamislite sve one “nesrećnike” što osam godina (4+4) po 180 nastavnih dana radiše i stvaraše “buduće ljude” nemaju čak ni kompentenciju da su stručni, ni ovoliko bodova? Papir trpi sve.Što reče neko”– Mama, šta danas imamo za ručak?
  – 16 bodova sine.”Hleba i igara.tj bodova i igara.Živeli bodovi!!!!!!!!Ali od ministra?Malo li je???????

 5. VVV kaže:

  A ovi što šifruju i dešifruju, hoće li i oni šta dobiti?

  1. Tanja kaže:

   v v vZanimljivo koliko ima oblasti i uposlenih oko polaganja.Koleginica je zadužena za ”čuvanje testova”. Dobijamo svi veliko NIŠTA

 6. Q kaže:

  Imam nekoliko pitanja:
  1. Kako je neko ko tek uci/usavrsava se uradio posao koji iziskuje odredjeno znanje i vreme, stoga automatski ima i cenu?
  2. Kako je moguce da se isti ljudi angazuju svake godine po istom osnovu, i urade isti posao i za to svake godine dobiju isto parce papira, da su se usavrsavali, a ne da su radili?
  3. Kako je moguce da se nastavnici srednjih skola uzimaju sa casova u samom finisu skolske godine, da bi se sproveo maturski ispit u osnovnoj skoli, pri cemu srednjoskolci ostaju uskracen za pravo da odgovaraju eto bas taj pretposlednji ili poslednji cas ili nauce neku novu, zanimljivu lekciju ili presabiraju utiske sa svojim nastavnicima?
  4. Kako je moguce da testove cuva BIA, a potom pregledanje vrse nekompetentna i nestrucna lica, odnosno pri sastavljanju komisija za pregledanje se ne gleda ni strucnost za predmet, ni radni staz, ni nivo obrazovanja nastavnika, ni da li ima licencu ili ne, tj da li je stalno zaposleni ili pocetnik?
  5. Kako je moguce da je cirilica zvanicno pismo za izradu, a ukoliko neko dete malo promesa pisma pa da po koji odgovor latinicom to se priznaje kao tacan odovor, a odgovori uradjeni grafitnom olovkom iako tacni se ne priznaju jer protokol nalaze hemijsku olovku.
  Unapred se radujem odgovoru/odgovorima.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama