Шта добијају наставници ангажовани на одржавању завршног испита

16 јуна, 2016

Решење које је данас мејлом стигло школама, од Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Download (PDF, 541KB)


Ивана Гојков

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


8 коментара на "Шта добијају наставници ангажовани на одржавању завршног испита

 1. odeljenski каже:

  koliko bodova dobijaju OS (koliko mi je poznato prethodnih godina su i oni dobijali bodove, nisam sigurna ali moslim da je bilo 8)???

  1. Tina каже:

   Bilo je i 12 ,ali neko mi naglasi ”prošla je za prošlu,ova je sad”

 2. duda каже:

  Ljudi, o cemu mi pricamo? Jel vidite u kakvoj atmosferi radimo. Svake godinr neko.od nas ili.pored nas gubi casove dovija se za punu normu sa ovim ili onim predmetom, a onda sada trazimo. Da nam se plati dezurstvo. Unosenje podataka…i sl…pa i.meka plate. Znaju oni stvorice osecaj da smo.i nesto dobili….nesto ali to je samo.nesto

 3. Pera каже:

  – Mama, šta danas imamo za ručak?
  – 16 bodova sine.

 4. Neko vas каже:

  Браво,То се зове стручно усавршавање,а просвета се “навадила” на неке те семинаре,те трибине,те саборе,Дежурнима је ово мало бодова,а и директорима.За такав двочас ?Срећни су они”миљеници и одабрани” и просветари и директори.Ако се ови бодови утроструче по особи?’Вредност -огромна.А замислите све оне “несрећнике” што осам година (4+4) по 180 наставних дана радише и ствараше “будуће људе” немају чак ни компентенцију да су стручни, ни оволико бодова? Папир трпи све.Што рече неко”– Mama, šta danas imamo za ručak?
  – 16 bodova sine.”Хлеба и игара.тј бодова и игара.Живели бодови!!!!!!!!Али од министра?Мало ли је???????

 5. VVV каже:

  A ovi što šifruju i dešifruju, hoće li i oni šta dobiti?

  1. Tanja каже:

   v v vZanimljivo koliko ima oblasti i uposlenih oko polaganja.Koleginica je zadužena za ”čuvanje testova”. Dobijamo svi veliko NIŠTA

 6. Q каже:

  Imam nekoliko pitanja:
  1. Kako je neko ko tek uci/usavrsava se uradio posao koji iziskuje odredjeno znanje i vreme, stoga automatski ima i cenu?
  2. Kako je moguce da se isti ljudi angazuju svake godine po istom osnovu, i urade isti posao i za to svake godine dobiju isto parce papira, da su se usavrsavali, a ne da su radili?
  3. Kako je moguce da se nastavnici srednjih skola uzimaju sa casova u samom finisu skolske godine, da bi se sproveo maturski ispit u osnovnoj skoli, pri cemu srednjoskolci ostaju uskracen za pravo da odgovaraju eto bas taj pretposlednji ili poslednji cas ili nauce neku novu, zanimljivu lekciju ili presabiraju utiske sa svojim nastavnicima?
  4. Kako je moguce da testove cuva BIA, a potom pregledanje vrse nekompetentna i nestrucna lica, odnosno pri sastavljanju komisija za pregledanje se ne gleda ni strucnost za predmet, ni radni staz, ni nivo obrazovanja nastavnika, ni da li ima licencu ili ne, tj da li je stalno zaposleni ili pocetnik?
  5. Kako je moguce da je cirilica zvanicno pismo za izradu, a ukoliko neko dete malo promesa pisma pa da po koji odgovor latinicom to se priznaje kao tacan odovor, a odgovori uradjeni grafitnom olovkom iako tacni se ne priznaju jer protokol nalaze hemijsku olovku.
  Unapred se radujem odgovoru/odgovorima.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама