Šta ne smeju da sadrže pelene koje stavljate bebama i zašto je Evy Baby odličan izbor

9 oktobra, 2020

Da li ste primetili da gotovo svi roditelji novorođenčadi koji odluče da koriste jednokratne pelene biraju uvek brend koji se – najviše reklamira. Nekako se podrazumeva da su to najbolje pelene. Najskuplje su, nalaze se na najboljim mestima na policama, imaju najsnažniji marketing. Pa i kad tražite savet, obično vam ih preporuče.

„Ma uzmi te, nema šta da misliš.“

I uzela sam. I bile su dobre, ali skupe. Faktički najskuplje, jer su bile Sensitive. Bilo mi je potrebno skoro godinu dana da shvatim da i one jeftinije varijante nisu ništa lošije. Uvek je u ceni jednog takvog proizvoda veliki udeo brend, a manji – kvalitet.

Hvala bogu, prošli smo period kada je kanta bila puna pelena, pa mogu da vas savetujem da probate i one sa jeftinijim reklamama.

Kod pelene je najvažnije da nije plastična, da beba u njoj ne bude mokra i da je mekana. Male su šanse da ćete povijati bebu u pamučne pelene kao pre 35 godina, jer ko će to stalno da pere? Zato treba birati one koje imaju bar gornji sloj od pamuka. Važno vam je da su tračice na lepljenje rastegljive, a da sama pelena ima veliku moć upijanja kako ne biste morali da presvlačite bebu u toku noći.

Izbegavajte pelene za koje eksplicitno ne piše da u sebi nemaju parabene. Oni deluju na telo poput ženskog hormona estrogena. Mogu da izazovu probleme sa plodnošću i nose veći rizik od pojave raka dojke.

Takođe izbegavajte lateks, kao i BPA (bisfenol A) – sintetički polni hormon koji može da dovede do pojave dijabetesa, hiperaktivnosti i kancera.

Postoji više vrsta pelena koje zadovoljavaju sve ove kriterijume, a ja ću vam danas pričati o Evy Baby pelenama.

Evy Baby sadrže čuvene superupijajuće kristale, ali je njihov gornji sloj koji naleže na bebinu guzu od 100% prirodnog turskog pamuka. Zato su mekane i dobro prijanjaju. Pošto imaju dva sloja zaštite i veću regiju upijanja, dva puta brže će upijati tečnost. Suštinski ovo znači da beba nije mokra u toku spavanja, jer mogu dugo vremena da čuvaju guzu suvom.

Imaju bočne trake koje su elastične i mekane, pa je lako podesiti širinu struka, a da bebu ne žulja. I naravno da su bez parabena, lateksa i BPA.

Možete da birate između veličina 3, 4 i 5. Ako vam se ne svide, uvek se možete vratiti na stare. A ako vam se svide, uštedećete dosta para. Probajte ih.

Autor: Maria Milojković

(PR)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Šta ne smeju da sadrže pelene koje stavljate bebama i zašto je Evy Baby odličan izbor

  1. Bojana kaže:

    I moje dete koristi Evy baby i prezadovoljna sam

  2. Vanja kaže:

    Da li znate ceo sastav evy bebi pelena od prirodnog pamuka?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama