Шта пише у допису Министарства просвете директорима школа?

26 априла, 2017

„ДИРЕКТОРУ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

ДИРЕКТОРУ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ

 
Поштовани,
 
Група за заштиту од насиља и дискриминације, која је у саставу Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са невладиним сектором, припремила је и проследила школама и предшколским установама Образовне пакете за учење о теми сексуалног насиља у образовно- васпитним установама, који имају за циљ оснаживање свих учесника у образовно-васпитном процесу да препознајају и реагују на овај вид насиља.
У вези са Образовним пакетима пристигао је одређени број предлога и сугестија, који се односе на њихов садржај и препоручени начин реализације садржаја.
Како је овом министарству драгоцено мишљење родитеља, запослених у образовно-васпитним установама, као и других учесника и познавалаца процеса и делатности образовања и васпитања, одлучено је да достављени предлози и сугестије буду узети у разматрање.
У том смислу, Образовни пакети биће предмет преиспитивања, а пре свега имајући у виду узрасне карактеристике и шири контекст у којем дете, односно ученик одраста, учи и развија се.
Свим образовно-васпитним установама доставићемо прецизно упутство о коришћењу предложених садржаја, уважавајући аутономију установе да у складу са друштвеним окружењем и сопственом стручном проценом у већој или мањој мери угради у наставне јединице и део препоручених садржаја. Мишљења смо да ћемо ревидирањем појединих делова у духу наше културе и традиције, али уважавајући принцип нулте толеранције према било којем облику насиља, постићи жељени циљ, који је оцењен као неоспоран.
До завршетка процеса преиспитивања и достављања ревидираног упутства, односно Образовних пакета, установе обустављају претходно започете активности које се односе на њихову примену.

 
С поштовањем,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја“
 
Извор: porodica.org.rs/

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 коментара на "Шта пише у допису Министарства просвете директорима школа?

  1. Ana каже:

    Ne treba vršiti seksualizaciju dece jer to i odgovara pedofilima. Kazne su ono što treba promeniti, blage kazne za pedofile ukinuti, Radiša Miletić u Golupcu za napastvovanje dve unuke i još jednog deteta dobio godinu dana kućnog zatvora!!!A trebao je doživotnu. Ova država treba da promeni kazne u doživotne umesto uslovne za pedofile. A nama prodaju foru da obrazuju decu o seksu od 3 godine. Šta je analni i oralni seks. Sramota, to je pokušaj proturanja pornografije deci.

    1. Ana каже:

      Sodoma i gomora…

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама