Šta pokloniti devojčici koja voli lutke i frizure? Evo ideje

21 decembra, 2020

Kada detetu ponudite da izabere da li želi da se igra plastičnim kamionom ili lutkom, ako je dečak daleko je veća verovatnoća da će izabrati kamion, a ako je devojčica, onda lutku. Borci za ravnopravnost polova sada će reći da je to posledica nametanja društvenih normi i stereotipa deci i da deca tako biraju jer su tome naučena.

I neće biti u pravu. Nauka je dokazala da izloženost bebe hormonima, dok je još u materici, uzrokuje njihovu sklonost prema određenim vrstama igračaka, ubrzo nakon rođenja. Zašto je evolucija to tako uredila, ostaje pitanje, ali se u svakom slučaju na kraju ispostavi da i taj izbor igračaka u ranom uzrastu pomaže detetu da razvije veštine i sklonosti koje ga pripremaju za njegove tradicionalne uloge.

Tako da, kupovina lutke devojčici, a kamiona dečaku, sasvim je u redu i zapravo je verovatno upravo to ono čime će se najradije igrati.

S obzirom na to da devojčice imaju i neku neobičnu sklonost ka pravljenju frizure svim ukućanima koji imaju makar malo kose, lutkice Salondooz i Hairdooz bi mogle biti odličan novogodišnji poklon.

Prve dolaze upakovane u bočicu parfema, a kad je otvorite, unutra ćete pronaći pravi mali frizerski salon. Ima ih ukupno 12, a svaka od njih ima neku šiz-frizuru koju treba srediti onim priborom koji se u pakovanju dobija. Neke od lutkica imaju mirišljavu kosu, a drugima kosa menja boju kad se potopi u vodu.

Njihove Hairdooz sestrice vrlo su slične. Svaka od njih dolazi u bočici za šampon, čeka da joj skinete haubu sa glave da biste otkrili kakva joj je frizura i da li joj kosa miriše ili može da svetli u mraku.

Faktor iznenađenja takođe je devojčicama neobično važan. A kod ovih lutkica akcenat je upravo na iznenađenju. Kada dobije poklon, uzbuđenje raste jer se pita koja od lutkica je čeka u bočici. Kad to otkrije, ostaje joj da sazna da li je njena lutkica jedna od onih sa mirišljavom kosom ili će svetleti u mraku.

Svaka je posebna na svoj način, uostalom, kao što je i svaka devojčica.

(PR)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama