Шта поклонити девојчици која воли лутке и фризуре? Ево идеје

21 децембра, 2020

Када детету понудите да изабере да ли жели да се игра пластичним камионом или лутком, ако је дечак далеко је већа вероватноћа да ће изабрати камион, а ако је девојчица, онда лутку. Борци за равноправност полова сада ће рећи да је то последица наметања друштвених норми и стереотипа деци и да деца тако бирају јер су томе научена.

И неће бити у праву. Наука је доказала да изложеност бебе хормонима, док је још у материци, узрокује њихову склоност према одређеним врстама играчака, убрзо након рођења. Зашто је еволуција то тако уредила, остаје питање, али се у сваком случају на крају испостави да и тај избор играчака у раном узрасту помаже детету да развије вештине и склоности које га припремају за његове традиционалне улоге.

Тако да, куповина лутке девојчици, а камиона дечаку, сасвим је у реду и заправо је вероватно управо то оно чиме ће се најрадије играти.

С обзиром на то да девојчице имају и неку необичну склоност ка прављењу фризуре свим укућанима који имају макар мало косе, луткице Salondooz и Hairdooz би могле бити одличан новогодишњи поклон.

Прве долазе упаковане у бочицу парфема, а кад је отворите, унутра ћете пронаћи прави мали фризерски салон. Има их укупно 12, а свака од њих има неку шиз-фризуру коју треба средити оним прибором који се у паковању добија. Неке од луткица имају миришљаву косу, а другима коса мења боју кад се потопи у воду.

Њихове Hairdooz сестрице врло су сличне. Свака од њих долази у бочици за шампон, чека да јој скинете хаубу са главе да бисте открили каква јој је фризура и да ли јој коса мирише или може да светли у мраку.

Фактор изненађења такође је девојчицама необично важан. А код ових луткица акценат је управо на изненађењу. Када добије поклон, узбуђење расте јер се пита која од луткица је чека у бочици. Кад то открије, остаје јој да сазна да ли је њена луткица једна од оних са миришљавом косом или ће светлети у мраку.

Свака је посебна на свој начин, уосталом, као што је и свака девојчица.

(ПР)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама